Καλημέρα σας,

σε συνέχεια εντόνων παραπόνων που έχω δεχτεί (κυρίως απο κατοίκους της Αττικής) θα ήθελα να απευθύνω το εξής ερώτημα προς το Υπουργείο Παιδείας και τις κατα τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης,

Σε μια περίοδο που η χώρα για μια ακόμα φορά βίωσε μεγάλες καταστροφές απο φωτιές, που πολλοί απο τους συμπολίτες μας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, που στις ειδήσεις και στις ιστοσελίδες μονοπωλούσε η ενημέρωση για τις φωτιές, πως είναι δυνατό να μην μεριμνούν οι αρμόδιοι φορείς ώστε να γίνει το αυτονόητο όπως σε άλλες περιπτώσεις και να δοθεί παράταση μερικών ημέρών στην υπ Αρ. Πρωτ.: 91796/Ε1 "Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών ή/και ωρομισθίων για το σχολικό έτος 2024-2025".

Υπενθυμίζω ότι η διάρκεια αιτήσεων ήταν 9-14 Αυγούστου και οτι η φωτιά βρισκόταν σε εξέλιξη 11 με 13 Αυγούστου (3 εκ των 5 ημερών των αιτήσεων) με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να μην ενημερωθούν για τις αιτήσεις καθώς και αρκετοί να μην είναι σε θέση να τις ολοκληρώσουν καθώς πάλευαν για την περιουσία τους. Επιπλέον, τη λήξη της προθεσμίας ακολούθησε η αργία της 15 Αυγούστου ενώ όπως μου έχει μεταφερθεί την Παρασκευή 16 Αυγούστου δεν υπήρχε κανείς να απαντήσει στις τηλεφωνικές κλήσεις προς του Υπουργείο.

Καλώ τους αρμόδιους φορείς όπως εξετάσουν το εκ νέου άνοιγμα των αιτήσεων της εν λόγω πρόσκλησης για μερικές ημέρες καθώς δεν θεωρώ πως το μέλλον καποιων συνανθρώπων μας πρέπει να καθορίζεται απο τέτοια περιστατικά.

Με εκτίμηση

Κ.Α.