Για τη Δευτέρα έχει προσδιοριστεί η συζήτηση στη Βουλή, των δύο επίκαιρων ερωτήσεων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ, για τις συγχωνεύσεις τμημάτων των σχολικών μονάδων, μετά  την "αυγουστιάτικη" εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, η οποία προκάλεσε "θύελλα" αντιδράσεων.

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής ζητά να απαντήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

  1. Να ανακληθούν οι συγχωνεύσεις-συμπτύξεις τμημάτων δημιουργώντας τερατώδη, υπερπληθή τμήματα, να καλυφτούν όλα τα πραγματικά κενά χωρίς περικοπές σε μία φάση πριν από την έναρξη του σχολικού έτους και να μειωθεί αποφασιστικά ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, με κατεύθυνση 15 το ανώτερο ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία και Α' και Β' Δημοτικού και 20 το ανώτερο σε όλες τις υπόλοιπες τάξεις με αντίστοιχες προσλήψεις όλων των αναγκαίων εκπαιδευτικών.
  2. Να εγκριθούν όλα τα τμήματα των ΕΠΑΛ στον τομέα/ειδικότητα που επιθυμούν καθώς και όλα τα κενά σε τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη».  

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αναστάσιος Νικολαίδης, ο οποίος στην επίκαιρη ερώτηση αναφέρεται στο Νομό που εκλέγεται, ερωτά την ηγεσία του υπουργείου:

  1. Ποιος και γιατί έδωσε την εντολή για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στις σχολικές μονάδες του Ν. Δράμας, πώς αυτές αποφασίστηκαν, με ποια κριτήρια πραγματοποιήθηκαν και τι θα συμβεί με το εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο πλεονάζει;
  2. Δεσμεύεται το Υπουργείο Παιδείας ότι στον σχεδιασμό του δεν περιλαμβάνονται συγχωνεύσεις σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά;

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ερώτηση του Γ. Δελή

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ερώτηση του Α. Νικολαίδη