«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

 Τα κριτήρια - μόρια για την προσωρινή τοποθέτηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών


Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Ποια είναι τα μόρια για προσωρινή τοποθέτηση στην περιοχή διορισμού

Για τα μόρια για τη προσωρινή τοποθέτηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην περιοχή διορισμού τους σύμφωνα με τη μοριοδότηση του ΠΔ50/96, ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς ο σχολικός νοσηλευτής Σεραφείμ (Μάκης) Λάππας.

Η προσωρινή τοποθέτηση την πρώτη χρονιά των νεοδιόριστων γίνεται είτε σε λειτουργικά κενά είτε σε οργανικά δηλαδή θα έχουν την επιλογή αυτών των κενών και θα τοποθετηθούν με τα παρακάτω κριτήρια - μόρια :

Τοποθετούνται κατά προτεραιότητα και συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους όσοι με βάση τη νομοθεσία ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες.

Έπειτα οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν με τα παρακάτω κριτήρια - μόρια :

 οικογενειακοί λόγοι(Έγγαμος ή ευρισκόμενος σε χηρεία ή διαζευγμένος ή σε διάσταση ή άγαμος γονέας στον οποίο έχει ανατεθεί η επιμέλεια των ανηλίκων ή σπουδαζόντων παιδιών (φυσικών, θετών ή αναγνωρισμένων) ή έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης παίρνει:  4 μόρια

1. Πρώτο παιδί 4 μόρια

2. Δεύτερο παιδί 4 μόρια

3. Τρίτο παιδί 6 μόρια

4. Τέταρτο και πάνω παιδί 7 μόρια για το καθένα).

 συνυπηρέτηση (Η συνυπηρέτηση υπολογίζεται όταν ζητείται τοποθέτηση στο Δήμο που εργάζεται ο/η σύζυγος): 4 μόρια

 εντοπιότητα (Η εντοπιότητα υπολογίζεται όταν ζητείται τοποθέτηση στο Δήμο που έχει εντοπιότητα ο εκπαιδευτικός, ΕΕΠ-ΕΒΠ).Υπολογίζεται για τις θέσεις του δήμου στην οποία ζητείται η τοποθέτηση : 2 μόρια

Σε περίπτωση ισοβαθμίας κατά τις προσωρινές τοποθετήσεις προηγούνται οι συνάδελφοι που συντρέχουν κατά κριτήριο, αν αυτά συντρέχουν και με την εξής σειρά:

α) στη συνυπηρέτηση

β) στην εντοπιότητα

γ) στους οικογενειακούς λόγους

δ) στη συνολική υπηρεσία

ε) στις δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας των σχολείων που υπηρέτησαν δηλαδή τα μόρια των σχολείων

Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στα επιμέρους κριτήρια λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία και η σειρά δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Συμβουλή : προτιμήστε τα σχολεία με πολλά μόρια. Τα μόρια θα σας χρειαστούν για την οριστική τοποθέτηση ή για τη μετάθεσή σας αργότερα.

Καλή τοποθέτηση !

Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας Σχολικός Νοσηλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου