Στη διαδικασία κατανομής των πάνω από 7.500 νέων θέσεων για διορισμό εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , βρίσκονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα με τον οποίο μίλησε δημοσιογράφος του esos.

Ο υπηρεσιακός παράγοντας μας είπε πως γίνεται η κατανομή:

Α.Ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, και,

Β. Ανά ειδικότητα .

Μόλις ολοκληρωθεί η κατανομή , το αργότερο μέχρι αύριο ή την Παρασκευή, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.

Στόχος είναι να "τρέξουν " άμεσα οι διαδικασίες από το ΑΣΕΠ, προκειμένου τον Σεπτέμβριο οι νεοδιοριζόμενοι να αναλάβουν υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos ο υπουργός Παιδείας έλαβε το "πράσινο φως" για τουλάχιστον 7.500 μόνιμους διορισμούς και εξετάζεται αυτός ο αριθμός να είναι πολύ μεγαλύτερος:

Συγκεκριμένα

Α. Η απόφαση για 4.500 περίπου μόνιμους διορισμούς έχει "κλειδώσει".

Β. Επιπρόσθετα, πέραν τον 4.500 αυτών θέσεων,  έχουν  "κλειδώσει" επιπλέον 3.500 θέσεις  από  την μετατροπή  θέσεων αναπληρωτών σε μόνιμες θέσεις.

Γ. Σήμερα συζητείται και θα οριστικοποιηθεί εάν   στις 7.500 προστεθούν πολλοί περισσότεροι με τη μέθοδο της μετατροπής θέσεων αναπληρωτών σε μόνιμες.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα "συμμάζεμα"  σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Η μετατροπή θέσεων αναπληρωτών σε μόνιμες αφορά τις θέσεις που οι αναπληρωτές πληρώνονται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι με συγχρηματοδούμενα προγράμματα.