«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

 Πότε βγαίνουν οι Βάσεις 2024 - Η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα εισαγωγής

dictyo.gr

 
Βάσεις 2024: Μετράμε επίσημα αντίστροφα για την ανακοίνωσή τους - Ο προγραμματισμός του Υπουργείου Παιδείας
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στο Υπουργείο Παιδείας όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργάζονται τα υποβληθέντα μηχανογραφικά δελτία και παράλληλα μηχανογραφικά δελτία ώστε να γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε να φτάσουμε στην πολυαναμενόμενη ανακοίνωση για τις Βάσεις 2024. Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αναμένουν με ιδιαίτερη αγωνία τα αποτελέσματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για να δουν πώς θα κινηθούν από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Βάσεις 2024: «Κλείδωσε» η ημερομηνία ανακοίνωσή τους 

Παραδοσιακά οι βάσεις εισαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων ανακοινώνονται στα τέλη Ιουλίου.    H ανακοίνωση των φετινών Βάσεων «κλείδωσε» για την Δευτέρα 29 Ιουλίου. Εκείνη την μέρα γύρω στο μεσημέρι (από τις 12:00 και μετά) αναμένεται να αναρτηθούν στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας  https://results.it.minedu.gov.gr τα αποτελέσματα εισαγωγής των υποψηφίων.

Βάσεις 2024: Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να αναζητήσουν εάν και πού εισάγονται στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, με τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα λάβουν και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν υποβάλει σχετική αίτηση ενημέρωσης.

Τέλος, υπάρχει και ο παραδοσιακός τρόπος της ανάρτησης των αποτελεσμάτων σε ευκρινές σημείο της σχολικής μονάδας, με την υποσημείωση ότι για λόγους προσωπικών δεδομένων αναρτώνται ο κωδικός του υποψηφίου και το τμήμα εισαγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου