«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

 Οι ομάδες "Πιερρακάκη" για τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και συντήρηση εφαρμογών λογισμικού

Για τη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων των εσωτερικών και εξωτερικών φορέων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. προς όφελος του πολίτη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δύο ομάδες για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη συντήρηση εφαρμογών λογισμικού της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, αποτελούμενες από μέλη/υπαλλήλους, οι οποίοι/ες υπηρετούν σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, συγκρότησε , με απόφασή του ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το έργο το οποίο ανέθεσε ο Κ. Πιερρακάκης στις δύο ομάδες είναι το εξής 

  • Δημιουργία διαδικτυακών εφαρμογών
  • Δημιουργία και διασύνδεση υπηρεσιών διαλειτουργικότητας
  • Τεστ αντοχής και αξιοπιστίας εφαρμογών
  • Παρακολούθηση και έλεγχος καλής λειτουργίας των υπηρεσιών
  • Δημιουργία και συντήρηση δοκιμαστικού περιβάλλοντος των εφαρμογών
  • Ενημέρωση του αποθετηρίου με τον κώδικα των εφαρμογών και τήρηση των διαφορετικών
  • εκδόσεών τους
  • Ασφαλή αντίγραφα και επανάκτηση εφαρμογών
  • Αποσφαλμάτωση, παρακολούθηση και έλεγχος εφαρμογών σε δοκιμαστικό περιβάλλον Συγγραφή εκτενούς τεκμηρίωσης για όλες τις υπηρεσίες
  • Συμμετοχή σε συναντήσεις στην Ελλάδα

Τρόπος λειτουργίας των δύο ομάδων

Οι Ομάδες θα λειτουργούν υπό τις οδηγίες της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., για την υλοποίηση και συντήρηση εφαρμογών λογισμικού.

Για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των έργων θα χρησιμοποιείται ευέλικτη μεθοδολογία που θα δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα να προσαρμόζει κατάλληλα τη διαδικασία ανάπτυξης με τη συμμετοχή των υπεύθυνων προγραμματιστών και των βασικών χρηστών των εφαρμογών, σε συνδυασμό με τη χρήση συστήματος διαχείρισης εργασιών και συνεργατικών εργαλείων.

Τα μέλη των ομάδων θα πρέπει να διευκολύνονται στο έργο τους από τις οικείες Διευθύνσεις και Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε να μπορούν να εργάζονται με τηλεργασία, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα σύμφωνα με τις εγκυκλίους, και να συναντώνται δια ζώσης όποτε κρίνεται αναγκαίο.

Ως αποθετήριο του κώδικα για την συνεργασία των υπαλλήλων του Υπουργείου και των μελών ορίζεται το https://git.minedu.gov.gr και για την απομακρυσμένη συνεργασία των μελών θα πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις μέσω του συνδέσμου https://www.epresence.gov.gr.

Η διάρκεια των ομάδων ορίστηκε από τον υπουργό Παιδείας  μέχρι τη λήξη του έργου τους.

Ειδικότερα, οι ομάδες έχουν ως εξής:

1. ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ:

Α. Το Τμήμα Α ́- Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης του Πολίτη

Ορισμός μελών, συντονιστή, αναπληρωτή συντονιστή και υπεύθυνου έργων της 1ης ομάδας

Τα μέλη της 1ης ομάδας κατανέμονται στο Τμήμα Α ́ Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης του Πολίτη της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. ως εξής:

  • ΜΠΟΤΣΙΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, αποσπασμένος εκπαιδευτικός στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, ως μέλος.
  • ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, αποσπασμένος εκπαιδευτικός στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ως μέλος.
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, αποσπασμένος εκπαιδευτικός στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ως μέλος.

Συντονιστής της ομάδας ορίστηκε ο  Ευάγγελος Κουτσομήτρος, υπάλληλος του Τμήματος Α ́- Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης του Πολίτη της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και αναπληρωτής συντονιστής ο  Ιωάννης Ρούσσος, υπάλληλος του Τμήματος Α ́- Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης του Πολίτη της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α..

Τεχνικός υπεύθυνος έργων της ομάδας ορίστηκε ο Σταύρος Ζυγούνας, Προϊστάμενος του Τμ. Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Β. Το Τμήμα Β ́- Διαλειτουργικότητας, Ψηφιακής Σύγκλισης και Διοικητικής Υποστήριξης

Ορισμός μελών, συντονίστριας και αναπληρώτριας συντονίστριας της 2ης Ομάδας

Τα μέλη της 2ης ομάδας κατανέμονται στο Τμήμα Β ́ Διαλειτουργικότητας, Ψηφιακής Σύγκλισης και Διοικητικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. ως εξής:

  • ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, αποσπασμένος εκπαιδευτικός στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, ως μέλος.
  • ΔΑΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, αποσπασμένη εκπαιδευτικός στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, ως μέλος.
  • ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, αποσπασμένη εκπαιδευτικός στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ως μέλος.
  • ΚΑΤΣΑΟΥΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, αποσπασμένος εκπαιδευτικός στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, ως μέλος.
  • ΚΟΜΨΑΡΑ ΣΟΦΙΑ, αποσπασμένη εκπαιδευτικός στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ως μέλος.
  • ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ αποσπασμένος εκπαιδευτικός στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, ως μέλος.
  • ΡΗΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, αποσπασμένος εκπαιδευτικός στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως μέλος.
  • ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, αποσπασμένος εκπαιδευτικός στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ως μέλος.
  • ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, αποσπασμένος εκπαιδευτικός στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, ως μέλος.

Συντονίστρια της ομάδας ορίστηκε η   Σοφία Χαραμούσου, Προϊσταμένη του Τμήματος Β ́- Διαλειτουργικότητας, Ψηφιακής Σύγκλισης και Διοικητικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και αναπληρώτρια συντονίστρια η   Παναγιώτα Κανελλοπούλου, υπάλληλος του Τμήματος Β ́- Διαλειτουργικότητας, Ψηφιακής Σύγκλισης και Διοικητικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου