«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

 Κλιμάκιο Ελέγχου της Εθνικής Αρχής (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.)για την υλοποίηση του Προγράμματος «Erasmus+»


Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κλιμάκιο Ελέγχου της Εθνικής Αρχής   στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/817 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Μαΐου 2021 αναφορικά με την υλοποίηση του Προγράμματος «Erasmus+» για τους τομείς «Εκπαίδευση» και «Κατάρτιση» κατά την προγραμματική περίοδο 2021-2027, συγκρότησε το υπουργείο Παιδείας, ως εξής:

  • Παναγιώτης Πασσάς, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., ως πρόεδρος
  • Βασιλική Μακρή, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., ως μέλος και αναπληρώτρια του προέδρου
  • Παναγιώτα Καρκαλέτση, αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Γ’ Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., ως μέλος
  • Χρυσάνθη Τσακλίδου, συνεργάτιδα στο γραφείο Γενικού Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., ως μέλος
  • Eυαγγελία Γεωργάκη, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ06 και ΠΕ02, αποσπασμένη στην Κ.Υ. Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., ως μέλος
  • Δημήτριος Τενές, υπάλληλος του Τμήματος Γ’ Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, ως μέλος και γραμματέας.

Έργο του Κλιμακίου Ελέγχου είναι η παρακολούθηση και εποπτεία της διαχείρισης του προγράμματος «Erasmus+» σε εθνικό επίπεδο μέσω της διεξαγωγής ελέγχων στην Εθνική Μονάδα Συντονισμού (Ι.Κ.Υ.) αναφορικά με την υλοποίηση του Προγράμματος «Erasmus+» για τους τομείς «Εκπαίδευση» και «Κατάρτιση» κατά την προγραμματική περίοδο 2021- 2027.

To Kλιμάκιο διοργανώνει και διεξάγει δύο (2) ελέγχους ανά έτος στην Εθνική Μονάδα Συντονισμού (Ι.Κ.Υ.), και συντάσσει τις αντίστοιχες Εκθέσεις Ελέγχου τις οποίες υποβάλλει στον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον τομέα «Εκπαίδευση και Κατάρτιση», τον Γενικό Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Το Κλιμάκιο Ελέγχου λειτουργεί εντός κανονικού ωραρίου εργασίας και δεν προβλέπεται η καταβολή κανενός είδους αμοιβής ή αποζημίωσης.

Οι εργασίες του Κλιμακίου Ελέγχου αρχίζουν με την υπογραφή της απόφασης  και η θητεία των μελών λήγει τον Δεκέμβριο του 2027.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου