«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

 Οι αμοιβές του επιμορφωτικού προγράμματος Β1 επιπέδου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ – ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η αμοιβή του επιμορφωτή για τη διεξαγωγή ενός επιμορφωτικού προγράμματος Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. αφορά σε σαράντα οκτώ (48) ώρες συνολικής απασχόλησης, οι οποίες αφορούν:

  • στη διεξαγωγή των μαθημάτων (δια ζώσης και σύγχρονες εξ αποστάσεως επιμορφωτικές συνεδρίες, καθώς και ασύγχρονες δράσεις του προγράμματος), συνολικής διάρκειας τριάντα έξι (36) ωρών, σύμφωνα με το αντίστοιχο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, το επιμορφωτικό και άλλο υποστηρικτικό υλικό (υλικό μελέτης, δειγματικές δραστηριότητες, οδηγοί επιμορφωτή κ.α.) που διατίθεται από την πράξη.
  • στη διεξαγωγή επιπρόσθετων δράσεων «προστιθέμενης εκπαιδευτικής αξίας» ισοδύναμου εκπαιδευτικού έργου δώδεκα (12) ωρών, και την παράδοση των αντίστοιχων παραδοτέων, ως εξής:

α. Μέριμνα για τη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων σχετικά με τις ικανότητες των επιμορφούμενων σε θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης Τ.Π.Ε. (μέσω εξειδικευμένου εργαλείου που θα διατεθεί από την πράξη), πριν την παρακολούθηση του προγράμματος - Εκπόνηση πλάνου διεξαγωγής του προγράμματος επιμόρφωσης και σχετικής αναφοράς τεκμηρίωσης, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω στοιχεία.

β. Μέριμνα για τη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων σχετικά με τις ικανότητες των επιμορφούμενων σε θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης Τ.Π.Ε., μετά την παρακολούθηση του προγράμματος - Εκπόνηση σχετικής αναφοράς τεκμηρίωσης αποτελέσματος

γ. Επιλογή από τις υποχρεωτικές εργασίες που εκπονούν οι επιμορφούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος και αφορούν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες με αξιοποίηση Τ.Π.Ε., μέριμνα για κατάλληλες προσαρμογές και για την ανάρτησή τους στην Βιβλιοθήκη Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ» - Εκπόνηση καταλόγου αναρτημένων εργασιών (εν γένει μία εργασία ανά επιμορφούμενο)

Η παραπάνω αμοιβή καταβάλλεται απ’ ευθείας στον επιμορφωτή από τον δικαιούχο φορέα, Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος», στο πλαίσιο της σχετικής σύμβασης που θα συναφθεί.

Σύμφωνα με την έγκριση και ένταξη της Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020 από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, η ωριαία αμοιβή κάθε επιμορφωτή ορίζεται με βάση τις γενικές διατάξεις που αφορούν στις αμοιβές εκπαιδευτών ενηλίκων στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης (ΦΕΚ 3276/23.12.2013).

Αμοιβές Προσωπικού Υποστήριξης Προγραμμάτων (Συντονιστής προγράμματος και Τεχνικός Υπεύθυνος – Βοηθός Επιμορφωτή).

Η αμοιβή του συντονιστή προγράμματος ανέρχεται σε 100 ευρώ (10 ώρες απασχόλησης x10 ευρώ ανά ώρα).

Ο Συντονιστής προγράμματος έχει τη συνολική ευθύνη της καλής εκτέλεσης και της τεκμηρίωσης του προγράμματος (πχ. ευθύνη τήρησης παρουσιολογίων και λοιπών απαιτούμενων στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα της Πράξης, σύνταξη και αποστολή φακέλου φυσικού και οικονομικού αντικειμένου).

Η αμοιβή του τεχνικού υπεύθυνου του προγράμματος ανέρχεται σε 252 ευρώ (36 ώρες απασχόλησης x 7 ευρώ ανά ώρα).

Ο Τεχνικός υπεύθυνος – Βοηθός επιμορφωτή έχει κύρια την ευθύνη της καλής λειτουργίας του εξοπλισμού και του λογισμικού του εργαστηρίου υπολογιστών του Κ.Σ.Ε., καθώς και της υποστήριξης του επιμορφωτή και των επιμορφούμενων κατά τη διάρκεια των επιμορφωτικών συνεδριών, των υποστηρικτικών συναντήσεων, καθώς και των ασύγχρονων δράσεων του προγράμματος.

Οι αμοιβές του προσωπικού υποστήριξης προγραμμάτων καταβάλλονται απ’ ευθείας στους δικαιούχους από το Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος», στο πλαίσιο των αντίστοιχων συμβάσεων που θα συναφθούν.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ – ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που στελεχώνουν τα προγράμματα επιμόρφωσης (επιμορφωτές, συντονιστές, τεχνικοί υπεύθυνοι) για να απασχοληθούν έχουν την υποχρέωση να λάβουν άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Προκειμένου να υποβάλουν το σχετικό αίτημα έκδοσης αδείας στην αρμόδια υπηρεσία, διατίθεται στους δικαιούχους σχετική βεβαίωση από το Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος», μέσω του πληροφοριακού συστήματος.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που στελεχώνουν τα προγράμματα επιμόρφωσης (επιμορφωτές, συντονιστές, τεχνικοί υπεύθυνοι) θα πρέπει να εξασφαλίζουν ικανό πλήθος ωρών απασχόλησης με τις άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου, αντίστοιχο με τις ώρες των προγραμμάτων στα οποία θα απασχοληθούν.

Η απασχόληση δημοσίων υπαλλήλων για προγράμματα επιμόρφωσης, με βάση κανονιστικές αποφάσεις του Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος», περιορίζεται σε δεκαπέντε (15) ώρες ανά εβδομάδα και μέχρι έξι (6) ώρες κατά μέγιστο ημερησίως.

Για κάθε πρόγραμμα επιμόρφωσης απαιτούνται εν γένει 3 ώρες απασχόλησης την εβδομάδα, για τον επιμορφωτή και για τον τεχνικό υπεύθυνο αντίστοιχα.

Το πρωτοκολλημένο αίτημα για την απόκτηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου αποτελεί προϋπόθεση για να καταρτιστεί σύμβαση με οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο στελεχώνει πρόγραμμα επιμόρφωσης και κατά συνέπεια για την εκκίνηση του/των αντίστοιχου/ων προγράμματος/των στα οποία συμμετέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου