«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Διευκρινίσεις του Α. Λοβέρδου στο esos για τα όσα είπε στη Βουλή για τον Γενικό Γραμματέα σε σχέση με το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ESOS
Η ερμηνεία μιας παρέμβασής μου στη Βουλή για το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας έδωσε αφορμή για παρεξηγήσεις.
Σπεύδω λοιπόν να διευκρινίσω:
Α. Ο Γενικός Γραμματέας Α. Κυριαζής  είναι ο βασικός και μοναδικός εισηγητής των αποφάσεών μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση γενικότερα, αλλά και για τις αποφάσεις μας σχετικά με το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος.
Β. Στην προκειμένη περίπτωση οι παρατυπίες προκαλούνται από τη μη προκήρυξη εκλογών  κι από την έλλειψη νομικής βάσης  για τις αναγκαίες παρεμβάσεις  του υπουργείου.
Γ.Με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου η συνεργασία μας αποτελεί βάση της πορείας του υπουργείου.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΘΥΜΆΤΩΝ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ESOS
Την παραπάνω διευκρίνιση έκανε ο υπουργός Παιδείας στο esos σε σχέση με τις εξής χθεσινές του δηλώσεις στη Βουλή   «Πριν πάω εγώ στο υπουργείο, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής   έδωσε μια παράτυπη παράταση θητείας στον πρόεδρο Στερεάς Ελλάδας Ντ. Αναστασίου. Ο νόμος δεν μας κάνει αρμόδιους να διορίζουμε Προέδρους σε αυτά τα Ιδρύματα ή να δίνουμε παρατάσεις επί εκτάκτων περιστάσεων, ή οτιδήποτε. Αν θυμάμαι καλά το ιστορικό, αυτός είχε οριστεί βάσει Διατάγματος και τώρα είναι μήνες αίολος, μη δυνάμενος, όμως, να διοικήσει».
Τα παραπάνω είπε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, γνωστοποιώντας την τροπολογία αντικατάστασης του προέδρου τους ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος Ντίνου Αναστασίου, η οποία έχει ως εξής: «Στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος από 1-10-14 μέχρι και την ανάδειξη προέδρου μέσω εκλογών, η άσκηση καθηκόντων προέδρου ανατίθεται με απόφαση του υπουργού Παιδείας σε μέλος ΔΕΠ αυτού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου