«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση της Συνόδου προέδρων ΤΕΙ για το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος


Η Σύνοδος καλεί επίσης τη διοίκηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, να προχωρήσει σήμερα στη προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη με δημοκρατικό τρόπο Πρόεδρου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
 Έκκληση προς τον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο να αποσύρει τη τροπολογία για την αντικατάσταση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ζητά με ψήφισμα η Σύνοδος των Προέδρων των ΤΕΙ, γιατί, όπως σημειώνει, με την εν λόγω τροπολογία καταργείται η αυτοτέλεια των ΑΕΙ .
Η Σύνοδος καλεί επίσης τη διοίκηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, να προχωρήσει σήμερα στη προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη με δημοκρατικό τρόπο Πρόεδρου.
«Η επιλογή των δυο υποψήφιων από το Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος είναι καθόλα σύννομη», υποστηρίζει η Σύνοδος.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
Ζητάμε από το Υπουργό να αποσύρει τη τροπολογία για το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, γιατί με την εν λόγω τροπολογία καταργείται η αυτοτέλεια των ΑΕΙ .
Καλούμε τη Διοίκηση του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, να προχωρήσει σήμερα στη προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη με δημοκρατικό τρόπο Πρόεδρου.
Η επιλογή των δυο υποψήφιων από το Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος είναι καθόλα σύννομη. Η απαίτηση του νόμου για τα 2/3, αναφέρεται στη νόμιμη συγκρότηση του Συμβουλίου.
Για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση τα δυο μέλη αυτοεξαιρέθηκαν, επειδή ήταν υποψήφιοι. Επομένως τα νόμιμα μέλη στη εν λόγω συνεδρίαση ήταν εννέα (9) και για τη επιλογή χρειάζονται έξι (6) ψήφοι (γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, κου Βουλγαράκη Γεώργιου).
Για τη Σύνοδο Προέδρων
Καθηγητής ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΡΥΖΙΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ
Ο υπουργός Παιδείας, κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή την σχετική τροπολογία. Για να ανοίξετε την τροπολογία πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου