«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Για τις σχολικές εκδρομές στην Τουρκία – Του Χάρη Αγγελίδη


ekdromiΌπως ήδη γνωρίζουμε, το Κράτος σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του υποσιτισμού στα σχολεία,  θα αρχίσει να μοιράζει φαγητό (κολατσιό, δεκατιανό, όπως θέλετε πες τε το) σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία. Προφανώς η προσπάθεια αυτή γίνεται εξαιτίας των καταγγελιών δασκάλων και γονέων για υποσιτισμό πολλών παιδιών.
Ένα από τα αποτελέσματα της κρίσης είναι κι αυτό μα τα ερωτήματα που γεννιούνται όσο αφορά στη διαχείριση του κονδυλίου είναι πάρα πολλά και δεν προτίθεμαι να ασχοληθώ επί του παρόντος. Εκείνο όμως που θα πρέπει να μας προβληματίζει ως πολίτες, ως κοινωνία και τέλος ως γονείς, είναι ο μεγάλος ζήλος των δασκάλων για την πραγματοποίηση των εκδρομών τώρα την Άνοιξη. Και δεν ομιλούμε για εκδρομές εκπαιδευτικές με κόστος 10-15 ευρώ. Ομιλούμε για τις εκδρομές που διοργανώνονται στην γείτονα Τουρκία και ομιλούμε για παιδιά 12 -13 χρονών.
•Πολλά παιδιά, που υποτίθεται υποσιτίζονται, θα διαθέσουν πάνω από 600 ευρώ για επισκεφτούν την Τουρκία.
•Πολλά παιδιά που πραγματικά υποσιτίζονται είναι αναγκασμένα να δουν την σκληρή αντιφατική πραγματικότητα.
•Τέλος, πολλά παιδιά που δεν υποσιτίζονται αλλά διαθέτουν την στοιχειώδη  αξιοπρέπεια, δυσκολεύονται να δουν τι είναι σωστό και τι όχι.
Θα το δείτε, παιδιά – παιδάκια με τους δασκάλους θα βγουν στους δρόμους να πουλήσουν λαχεία προκειμένου να ρίξουν το κόστος της εκδρομής. Πού; Στην Τουρκία!
Οδηγούμε τα παιδιά μας να μάθουν να εθελοτυφλούν, να κοιτούν μόνο τον εαυτό τους και τίποτα άλλο. Έχουμε χάσει κάθε ίχνος ανθρωπιάς βλέποντας τους συνανθρώπους μας να πεινάνε κι εμείς κοπτόμαστε για την εκδρομή στην Τουρκία.
Ειλικρινά δυσκολεύομαι να ονομάσω την μετάλλαξη αυτή των ανθρώπων.
Χάρης Αγγελίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου