«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Διευκρινίσεις ως προς το διπλασιασμό των μορίων των νεοδιόριστων του 2010


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Η Διευθύντρια προσωπικού Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευδοκία Καρδαμίτση με έγγραφό της σχετικά με  το διπλασιασμό των Μονάδων Συνθηκών Διαβίωσης (Μ.Σ.Δ.), διευκρινίζει τα εξής:
    Η αναφορά στην εγκύκλιο ότι «Ο διπλασιασμός των μονάδων χορηγείται, αφού συμπληρωθεί υπηρεσία δύο ετών από το διορισμό των εκπαιδευτικών στην περιοχή διορισμού τους και μάλιστα στη σχολική μονάδα της προσωρινής υπηρέτησής τους ή των προσωρινών τοποθετήσεων τους στην περίπτωση που έχει αλλάξει η πρώτη προσωρινή τοποθέτησή τους», έχει την έννοια ότι ο χρόνος των προσωρινών τοποθετήσεων, εφόσον υπηρετήσει ο εκπαιδευτικός σε αυτές, θεωρείται ενιαίος για τη συμπλήρωση της διετίας. Στην περίπτωση δηλαδή που οι εκπαιδευτικοί τοποθετηθούν σε άλλη προσωρινή θέση με αίτησή τους τη δεύτερη χρονιά σε άλλο σχολείο από αυτό της πρώτης τους τοποθέτησης, δικαιούνται το διπλασιασμό των Μ.Σ.Δ. του τρίτου έτους.
Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για τη χορήγηση των ανωτέρω Μ.Σ.Δ. είναι οι εκπαιδευτικοί να υπηρετήσουν τις τοποθετήσεις -προσωρινές τα δύο πρώτα έτη και οριστική το τρίτο έτος- στις σχολικές μονάδες τοποθέτησης και να μην έχουν αποσπαστεί με αίτησή τους σε άλλες σχολικές μονάδες, με την επιφύλαξη των αναφερομένων στο δεύτερο εδάφιο της προαναφερόμενη παραγράφου της εγκυκλίου, στην οποία αναφέρεται ότι και στην περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί μετακινηθούν με απόσπαση ή διάθεση σε άλλη σχολική μονάδα για ανάγκες της υπηρεσίας τα μόρια αυτά τα δικαιούνται. Όταν ο εκπαιδευτικός αποσπάται με αίτησή του σε άλλη σχολική μονάδα, δε δικαιούται τις εν λόγω Μονάδες.
    
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου