«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Ερωτηματικά για το χρονοδιάγραμμα επιλογής των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Εργου


Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Το Συμβούλιο Επιλογής Αττικής μας λέει ότι "Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018". Την ίδια ημερομηνία έναρξης συνεντεύξεων είδα και σε άλλη ΠΔΕ αλλά δεν θυμάμαι τώρα σε ποια.
Το χρονοδιάγραμμα που είχε ορίσει το Υπουργείο έλεγε: "2/8/2018 Έναρξη διαδικασίας συνεντεύξεων υποψηφίων". Προφανής στόχος η ολοκλήρωση των διαδικασιών μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ή στις πρώτες μέρες της.

Όταν η μεγαλύτερη ΠΔΕ, με τις περισσότερες συνεντεύξεις, μεταθέτει την έναρξη των συνεντεύξεων στις 20 Αυγούστου, προφανώς η επιλογή ΣΕΕ και η ανάληψη καθηκόντων τους θα γίνει το συντομότερο στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Μία τέτοια  εξέλιξη έχει όμως διάφορες συνέπειες:
1. Ανάληψη καθηκόντων ΣΕΕ μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Δεν επηρεάζει βέβαια τη λειτουργία των σχολείων αφού τα καθήκοντά τους δεν σχετίζονται άμεσα με ζητήματα που αφορούν στην έναρξη λειτουργίας των σχολείων.
2. Όσοι μέχρι τότε υπηρετούν σε θέσεις Σχολικών Συμβούλων και δεν επιλεγούν ΣΕΕ, πότε και σε ποια σχολεία θα τοποθετηθούν; Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν τοποθετηθεί και οι πρώτοι αναπληρωτές. Επομένως οι πρώην Σχολικοί Σύμβουλοι που δεν θα επιλεγούν ΣΕΕ θα αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία που θα απομείνουν μετά την τοποθέτηση αναπληρωτών; (!!!)
3. Στον υπολογισμό λειτουργικών κενών για πρόσληψη αναπληρωτών α΄ φάσης οι θέσεις όσων θα είναι (για λίγο ακόμη) Σχολικοί Σύμβουλοι ή όσων απλών εκπαιδευτικών θα γίνουν (μετά από λίγο) ΣΕΕ πως θα υπολογιστούν;
Και τελικά, γιατί επιτρέπεται στις ΠΔΕ 20μερη καθυστέρηση στις συνεντεύξεις;
Για να πάνε διακοπές τα μέλη των Συμβουλίων και οι υποψήφιοι;
Μήπως η ηγεσία του ΥΠΠΕΘ αναμένει κάποια σχετική απόφαση του ΣτΕ;
Το ζήτημα είναι σημαντικό και πρέπει να υπάρξουν κεντρικά απαντήσεις.
Τα Συμβούλια Επιλογής προφανώς λειτουργούν βάσει του κεντρικού σχεδιασμού του ΥΠΠΕΘ αλλά τώρα μοιάζουν να κινούνται ανεξάρτητα από τις προβλέψεις των σχετικών εγκυκλίων του υπουργείου όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα.
Ή υπήρξε αλλαγή χρονοδιαγράμματος μέσω "εσωτερικού" εγγράφου προς τα Συμβούλια που δεν γνωστοποιήθηκε;
Κι αν ναι, γιατί δεν δημοσιοποιείται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου