«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Αργία ιδιωτικών σχολικών μονάδων ΠΕ και ΔΕ - Χρήση κτηριακών εγκαταστάσεων – Χρονικές περίοδοι εργασίας από τους ιδιωτικού εκπαιδευτικούς

Υπουργείο Παιδείας 

«Αργία ιδιωτικών σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης - Χρήση κτηριακών εγκαταστάσεων – Χρονικές περίοδοι παροχής εργασίας από τους ιδιωτικού εκπαιδευτικούς».
Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων που έχουν περιέλθει στην Αυτοτελή Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για τα αντικείμενα θέματος, κρίνεται σκόπιμο να επισημανθούν τα εξής:
Α. Αργία Ιδιωτικών Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης
Α.1. Στο άρθρο 15 («Αργίαι - Εορτολόγια - Ωραι λειτουργίας») του ν.682/1977 όπως ισχύει ορίζεται: « 1. Αι ισχύουσαι εκάστοτε διατάξεις ημερών αργίας, διακοπών και εορτών των δημοσίων σχολείων ισχύουν και δια τα αντίστοιχα ιδιωτικά. Τα ιδιωτικά σχολεία επιτρέπεται, ύστερα από σχετική γνωστοποίηση στον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης, να αργούν έως δύο επιπλέον ημέρες ανά έτος, σε ημερομηνίες που σχετίζονται με την ιστορία και τη σχολική τους παράδοση ή, στην περίπτωση των ξένων σχολείων, που αποτελούν επίσημη εθνική ή θρησκευτική εορτή στη χώρα προέλευσής τους1 ».
Α.2. Στο ΠΔ 79/2017 (Α’ 109) με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολειών», στο άρθρο 2 («Σχολικό έτος και διδακτικό έτος»), παρ. 1 έως 4, ορίζεται : « 1. Σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. 2. Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους. 3. Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.
Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα. 4. Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών» και στο άρθρο 3 («Διακοπές, Αργίες και Εορταστικές Εκδηλώσεις»), παρ. 1, ορίζεται: «1. Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δεν λειτουργούν τις ακόλουθες ημέρες και περιόδους: α) τα Σάββατα και τις Κυριακές, β) την 28η Οκτωβρίου (εθνική εορτή), γ) από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων), δ) την Καθαρά Δευτέρα, ε) την 25η Μαρτίου (εθνική εορτή), στ) από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου (διακοπές Πάσχα), η) την 1η Μαΐου, θ) την εορτή του Αγίου Πνεύματος, ι) από 22 Ιουνίου μέχρι και 31 Αυγούστου (θερινές διακοπές) και ια) την εορτή των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και την ημέρα της τοπικής εθνικής εορτής2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου