«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Με αποκαλύψεις για το Σχέδιο “Αθηνά” προειδοποίησε ο υπ. Παιδείας

“Ξέρετε τι έχουμε βρει στο Υπουργείο που συνιστά την τραγωδία αυτού του πράγματος που λέγεται «Αθηνά»;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Με αποκαλύψεις  για τα όσα στοιχεία βρήκε στο υπουργείο Παιδείας για το Σχέδιο “Αθηνά” προειδοποίησε , σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί του Σχεδίου Νόμου  «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις», ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου τους Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κ. Γαβρόγλου: Ακούστε, τι σας λέω, διότι δεν ήσασταν εδώ. Άρχισα να λέω κάποια πράγματα, και να διακόπτετε και να μην είστε στην ώρα σας εδώ, καταλάβετε, τι σημαίνει επιτέλους δημόσια διαβούλευση και θα σταματήσω εδώ, διότι έχω αρκετά να πω.

Δεύτερον, είναι τόσο μακριά το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», που το έχετε ξεχάσει; Διότι με κάποιο τρόπο σε λίγο,  είμαι σίγουρος για αυτό με μαθηματική ακρίβεια, θα αρχίσει να φταίει και ο ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ». Είναι σαν να μην υπήρχε αυτό το σχέδιο.
Εγώ είπα ότι δεν θα μιλήσω με όρους σκανδάλων και στείρας αντιπολίτευσης. Θέλετε; Έχω πολλά περισσότερα στοιχεία από ό,τι έχετε εσείς.
 Ξέρετε ποιοι όριζαν τα σχέδια αυτά που άλλαζαν ανάλογα με το ποιος ερχόταν στο Υπουργείο,  σχέδια που ήταν με υπογραφές και πήγαν πίσω; Ξέρετε τι έχουμε βρει στο Υπουργείο που συνιστά την τραγωδία αυτού του πράγματος που λέγεται «Αθηνά». Θέλετε να τα βγάλουμε εδώ; Εγώ δεν έχω αντίρρηση. Μη με προκαλείτε όμως. Γιατί εάν με προκαλέσετε, θα τα βγάλω και αν τα βγάλω κανείς δεν θα είναι χαρούμενος. Εμάς συμπεριλαμβανομένων διότι αυτά τα πράγματα  στην κοινωνία σε τελικά ανάλυση τα χρεωνόμαστε όλοι. Χρεωνόμαστε όλοι τα κακά.
Χαρά Κεφαλίδου (Ειδική Αγορήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ): Μην συνεχίζετε με απειλές ότι έχετε βγάλτε το.  
Κ. Γαβρόγλου: Δεν είναι απειλή.
Χαρά Κεφαλίδου: Είναι δυνατόν να συζητάμε έτσι;
Κ. Γαβρόγλου: Βεβαίως είναι δυνατόν. Όπως είναι δυνατόν να συζητάμε και με αυτά που είπατε και θα σας απαντήσω. Γιατί πάθατε κάτι όταν ακούσατε το «Αθηνά»;
Χαρά Κεφαλίδου: Διακόπτετε τους πάντες κύριε Υπουργέ. Ή κάνουμε διάλογο ή κάνετε μονόλογο αποφασίστε.
Κ. Γαβρόγλου: Τώρα θα με ακούσετε εμένα όσο  και δυσάρεστα να είναι και για εσάς. Αλλά και η υπεράσπισή σας εμμέσως του «Αθηνά» έχετε κανένα λόγο; Άλλη κυβέρνηση το έκανε, δεν το έκανε η δική σας. Εγώ λέω ότι βρήκαμε πράγματα για το «Αθηνά» που σας εκνεύρισε.
Χαρά Κεφαλίδου: Μα δημιουργείτε υπόνοιες.
Κ. Γαβρόγλου: Φαίνεται ότι πραγματικά σας ενοχλεί η απομάκρυνση από μία πολιτική του αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Αυτό είναι όντως μία τραγική διαφορά που έχουμε οι δυο μας. Επιμένω αυτό που σας ενοχλεί είναι ότι δεν είναι μία κυβέρνηση του αποφασίζουμε και  διατάσσουμε. Τι να κάνουμε. Αυτό σας ενοχλεί διότι λέτε ότι εάν η ελληνική κοινωνία  δει ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος, τότε θα είναι δύσκολο να πάμε στα παλιά καλά μονοπάτια. Το δεύτερο. Δεν είναι μόνο η «Αθηνά». Ήταν ότι με διάφορους νόμους που πρωτοστατούσε η Κυβέρνηση στην οποία αναφέρθηκε η κυρία Κεφαλίδου, είχαν ρημαχτεί τα πάντα. Δεν υπήρχαν κανόνες, είχαν χαλάσει οι κανόνες γιατί  ήταν το νεοφιλελεύθερο πρόταγμα της αποκλειστικά προσωποκεντρικής ευθύνης, πρωτοβουλίας κ.λπ. και όχι των κανόνων που διασφαλίζουν ένα συλλογικό ήθος. Μην τα ξαναθυμηθούμε αυτά, γιατί εδώ τέθηκαν και πράγματα που αν ήταν πάνω σε μία  ένταση να το ξέρουμε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου