«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Σχολικά κτήρια αλλάζουν χρήση μόνο εάν δεν υπάρχει ανάγκη στέγασης σχολικής μονάδας


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Η χρήση των ακινήτων μπορεί να οριστεί διαφορετικά της χρήσης ως σχολικού κτηρίου με εισήγηση του οικείου Δήμου, μόνο στην περίπτωση κατά την οποία δεν υφίσταται ανάγκη στέγασης άλλης σχολικής μονάδας στην περιοχή, τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή    Β. Οικονόμου, σχετικά με την παραχώρηση του κτηρίου του 13ου  Γυμνασίου Αυλίζας Αχαρνών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου  να στεγαστεί αστυνομικό τμήμα.
Για το συγκεκριμένο σχολείο το 13ο  Γυμνάσιο Αυλίζας Αχαρνών ο υφυπουργός Παιδείας είπε πως «στο υπουργείο Παιδείας βλέπουμε το θέμα από κοντά και μετά από την εξέταση των αναγκών της σχολικής στέγης στο Δήμο Αχαρνών, συναινούμε στην παραχώρηση από το Δήμο του κτηρίου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τη στέγαση του αστυνομικού τμήματος».
Παράλληλα ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε:
Α. Εμείς λέμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη στέγασης άλλης σχολικής μονάδας στην περιοχή, άρα μπορεί να αλλάξει η χρήση και να χρησιμοποιήσει αυτό το κτήριο για κάτι άλλο. Συνεπώς, τόσο το ιδιοκτησιακό όσο και η χρήση και η τροποποίηση της χρήσης των σχολείων αποτελούν αρμοδιότητα του εκάστοτε δήμου. Αυτά ως προς το πλαίσιο, ώστε να γνωρίζουμε πώς έχουν τα πράγματα.
Β.Τώρα, σχετικά με το συγκεκριμένο κτίριο, αυτό έχει παραληφθεί από το Δήμο από το 2008 και είναι στη δική του αρμοδιότητα η αξιοποίησή του, όπως και η σχετική απόφαση αλλαγής χρήσης. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο από εμάς.
Γ. Επιβεβαιώνω   τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να παραχωρήσει το κτήριο για την ανάγκη στέγασης αστυνομικού τμήματος, όπως άλλωστε έχουν ζητήσει με υπογραφές τους και χιλιάδες πολίτες. Άρα, από εδώ και πέρα μένει μόνο μία απόφαση του Δήμου, καθώς τόσο το Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως όσο και το Υπουργείο Παιδείας συναινούν. Το μόνο που μένει, λοιπόν, είναι μία απόφαση από το Δήμο, ώστε να γίνει η παραχώρηση και αυτό να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Δ.Παράλληλα, κάνουμε και μία πρόταση προς το Δήμο -γνωρίζοντας ότι οι χώροι του κτηρίου επαρκούν για τη στέγαση του αστυνομικού τμήματος και περισσεύουν και άλλοι χώροι- να τον βοηθήσουμε για τη στέγαση και λειτουργία κέντρου δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά των Ρομά. Αν το αποφασίσει ο Δήμος, εμείς ως υπουργείο θα τον βοηθήσουμε.



Φωτό:Αρχείο eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου