«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πανελλήνια Ενωση αναπληρωτών ΔΕ: Ανακοίνωση για τις διαθεσημότητες και απολύσεις στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση


                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας μέσα από την εισήγηση των αναπληρωτών καθηγητών Γεωργιάδου Κατερίνας και Μπακόπουλου Νίκου με θέμα «Οι επιπτώσεις των πολιτικών της λιτότητας στην εκπαίδευση και η ιστορική πορεία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα» συμμετείχε στις εργασίες του 10 ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ στα Γιάννενα. Η εισήγηση ανέδειξε τις επιπτώσεις  της μνημονιακής πολιτικής στην εκπαίδευση και ειδικότερα στις διαθεσιμότητες και απολύσεις στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση.
Οι απολύσεις των καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων και η πρωτοφανής ανεργία χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι οι δύο όψεις της ίδιας πολιτικής της λιτότητας,  της έλλειψης των κονδυλίων για προσωπικό, της απαξίωσης των εκπαιδευτικών , της εγκατάλειψης των μαθητών και της γενικότερης απαξίωσης του δημόσιου Σχολείου. Οι απολύσεις των εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης αποτελούν εμπαιγμό της απολυμένων εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και κατάφωρη παραβίαση  του Συντάγματος.
Οι αναπληρωτές καθηγητές έχοντας βιώσει ήδη όλα τα προηγούμενα χρόνια συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας  και πολλοί σήμερα  την ανεργία, είμαστε   εξ ορισμού  απέναντι στην κατάργηση των ειδικοτήτων των τεχνικών λυκείων και αντίστοιχα ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Είναι καιρός λοιπόν να τολμήσουμε. Να τολμήσουμε αγώνες , να αποτρέψουμε τις διαθεσιμότητες, τις  απολύσεις και τη δήθεν αξιολόγηση, να τολμήσουμε την απαίτηση περισσότερων οικονομικών ενισχύσεων, να αποτρέψουμε άλλες συγχωνεύσεις, να απαιτήσουμε διορισμούς, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο. Γιατί όπως σοφά γράφει ο Ελύτης:
-Όλα χάνονται.  Του καθενός έρχεται η ώρα.
-Όλα μένουν. Εγώ φεύγω. Εσείς να δούμε τώρα.
                                      (από το "Χρονικόν Ενός Αθέατου Απριλίου")
                         
                                  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
                                                        ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
e-mail: pead2014@gmail.com.
    Αθήνα, 31 Μαρτίου  2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου