«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Τι θα γίνει με την λήξη της ενισχυτικής;


21 Μαΐου θα λήξουν τα μαθήματα στα λύκεια ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 ενώ οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου. Σε περίπτωση που τα μαθήματα στα γυμνάσια ολοκληρωθούν στις 21 Μαΐου προκύπτει ένα θέμα με το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας.
Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη λήξη των μαθημάτων. Το αρμόδιο τμήμα απέστειλε οδηγία ,την ημέρα κατά την οποία οι εκπαιδευτικοί υπέγραψαν συμβάσεις, σύμφωνα με την οποία το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ΦΕΚ για τη λειτουργία της ενισχυτικής οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα μαθήματα στα γυμνάσια θα ολοκληρωθούν στις 12 Μαΐου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η λήξη των μαθημάτων σε γυμνάσια και λύκεια είναι κοινή.  Αν τελικά τα μαθήματα ολοκληρωθούν στις 21 Μαΐου, όπως στα λύκεια, θα πρέπει να μετατεθεί η λήξη της ενισχυτικής από τις 12 Μαΐου στις 21 Μαΐου όπως ακριβώς ορίζεται στην Υπουργική Απόφαση. Άλλωστε η Υπουργική Απόφαση έχει μεγαλύτερη νομική ισχύ από οποιαδήποτε εγκύκλιο αποστείλει το Υπουργείο Παιδείας.  Φυσικά αν τα μαθήματα στα γυμνάσια ολοκληρωθούν στις 12/5 τότε δεν δημιουργείται θέμα με τη λήξη του προγράμματος.
Πηγή:ipaideia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου