«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Προβολές Εθνογραφικών Ντοκιμαντέρ την Παρασκευή 10 Μαρτίου στο Κοβεντάρειο


Στο πλαίσιο του Αφιερώματος στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά που οργανώνει  ο Δήμος Κοζάνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Λαογραφικό - Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης και τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, θα προβληθούν ντοκιμαντέρ εθνογραφικού περιεχομένου την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, στις 19:00, στο Κοβεντάρειο. Οι προβολές πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας-Ethnofest ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.  Μετά την ολοκλήρωση των προβολών, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι:
  1. «…Μόνο τον μαντρακά βαστεί…». Η Τηνιακή Μαρμαροτεχνία Σήμερα(Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΥΠ.ΠΟ.Α., 2014, 11΄).
  2. Παραδοσιακοί τρόποι διαχείρισης του νερού στο χωριό Στρώμη (Νικόλας Σφακιανάκης, 16:10΄, 2006).
  3. Γκάιντες Λαλούν(ΔημήτρηςΚιτσικούδης, 2012, 30΄).
  4. «Μωμοέρια», (Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΥΠ.ΠΟ.Α., 2015, 9.30΄).
Επισυνάπτεται το Δελτίο Τύπου του ΟΑΠΝ Κοζάνης.


Επισυναπτόμενα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (documentary.doc)documentary.doc[ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ]39 kB10-03-2017 10:15

 

 

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Μουσείο Πτολεμαΐδας


Σας ενημερώνουμε πως από την Τετάρτη 1 Μαρτίου μέχρι και τον Μάιο λειτουργεί στο κτίριο του Μουσείου Πτολεμαΐδας Έκθεση Παιδαγωγικού Υλικού με παιχνίδια, κατασκευασμένα από φτηνά, χρησιμοποιημένα, καθημερινά υλικά. Οι κατασκευές είναι πρωτότυπες και έχουν δημιουργηθεί από τους Σχολικούς Συμβούλους Προσχολικής Αγωγής της 13ης και 62ης περιφέρειας, κ. Χρήστο Κεβρεκίδη και κα. Σωτηρία Καραγκούνη.
Επισυνάπτεται το ενημερωτικό έγγραφο των σχολικών συμβούλων Π.Ε. 3ης & 4ης Περιφέρειας Κοζάνης.

Επισυναπτόμενα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (mouseio_ptolemaidas.doc)mouseio_ptolemaidas.doc[ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ]43 kB10-03-2017 10:06

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου