«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο της Υ.Α.»Καθορισμός κριτηρίων πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ»



  • 30-03-17 Καθορισμός κριτηρίων πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην ΕΑΕ

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θέτει σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο της υπουργικής απόφασης «Καθορισμός κριτηρίων πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην ΕΑΕ».

Με το παρόν σχέδιο ρυθμίζονται θέματα προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και καθορίζονται διαφοροποιήσεις από τα ισχύοντα για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Στις διαφοροποιήσεις αυτές περιλαμβάνονται, ιδίως, η κατάρτιση κύριου πίνακα κατάταξης στον οποίο εντάσσονται εκπαιδευτικοί που πληρούν τα προσόντα της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 3699/2008 (Α΄ 199) και η κατάρτιση επικουρικού πίνακα στον οποίο εντάσσονται εκπαιδευτικοί με λιγότερα προσόντα όπως καθορίζονται στην παρ. 4 του άρθρου 21 του ν.3699/2008 (Α΄ 199). Η ανωτέρω ρύθμιση έχει σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ειδικών εκπαιδευτικών των μαθητών, με στόχο την αξιοποίηση των γνώσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, εφόσον κάθε χρόνο παρατηρείται το φαινόμενο πρόσληψης εκπαιδευτικών από τους πίνακες γενικής εκπαίδευσης.Οι απόψεις και προτάσεις υποβάλλονται http://www.opengov.gr/ypepth/?p=3372 και θα ληφθούν υπόψη για τη βελτίωση των προτεινόμενων ρυθμίσεων. Η δημόσια διαβούλευση λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της έκδοσης και δημοσίευσης της απόφασης θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 3η Απριλίου 2017 και ώρα 15:00. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συμμετοχή σας.
H υπουργική απόφαση σε μορφή pdf
Διαβάστε περισσότερα: Σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο της Υ.Α.»Καθορισμός κριτηρίων πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ» - iPaideia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου