«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ / ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ : ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ


Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, οι εκπαιδευτικοί που προτίθενται να συνταξιοδοτηθούν, οφείλουν να καταθέσουν στην ΔΔΕ την αίτηση παραίτησης τους, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά,από 3 μέχρι 10 Απριλίου 2017. Η παραίτηση θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή και η υπαλληλική σχέση λύεται αυτοδίκαια με τη λήξη του σχολικού έτους 2016-2017 (31/8/2017), εφόσον δεν ανακληθεί εντός ενός μηνός από την ημερομηνία υποβολής της.
Εάν δεν γίνει ανάκληση, οι εκπαιδευτικοί που έχουν καταθέσει αίτηση παραίτησης, θα ειδοποιηθούν μετά το πέρας της προθεσμίας του ενός μήνα, να υποβάλουν αίτηση
συνταξιοδότησης, από 11/4/2017 μέχρι τις 21/6/2017, οπότε και η ΔΔΕ θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία συμπλήρωσης και αποστολής των ΔΑΥΚ.

Σας στέλνουμε υπόδειγμα της αίτησης παραίτησης, καθώς και λίστα με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και παρακαλούμε να λάβουν γνώση όλοι οι εκπαιδευτικοί. 
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ


1.      Πρόσφατο Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
2.      Πιστοποιητικό Στρατού τύπου Α΄
3.      Φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (και των δύο όψεων)
4.      Φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος ή άλλου αποδεικτικού μέσου, από το οποίο να προκύπτει ο Α.Φ.Μ.
5.      Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου του λογαριασμού που επιθυμείτε να πιστώνεται η σύνταξή σας, όπου να φαίνεται καθαρά ο IBAN.
6.      ΑΜΚΑ
7.      Βεβαίωση της Διεύθυνσης για το χρόνο που διετέλεσαν σε θέση ευθύνης
8.      Βεβαίωση ότι έγιναν όλες οι κρατήσεις υπέρ ΜΤΠΥ από το επίδομα θέσης ευθύνης
9.      Βεβαιώσεις εξαγοράς προϋπηρεσίας, στρατού κ.λ.π. από το Γ.Λ.Κ. ή από ταμεία (εφόσον υπάρχουν). Εάν έχετε υποβάλλει αίτηση για την εξαγορά πλασματικών χρόνων (στρατού, σπουδών ή παιδιών) να προσκομίσετε σε φωτοτυπία τον αριθμό πρωτοκόλλου από το Γ.Λ.Κ.
10.Σε περίπτωση που έχετε διοριστεί στο δημόσιο με οποιαδήποτε ιδιότητα μετά την 1/1/1983, βεβαιώσεις που να αποδεικνύουν τους ασφαλιστικούς φορείς στους οποίους είχατε εργαστεί (αν είχατε εργαστεί) δηλαδή ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ. Εάν αυτές δεν υπάρχουν η καταμέτρηση θα γίνει μετά την επικοινωνία του ΓΛΚ με τους αντίστοιχους φορείς.
11.Βεβαίωση καταμέτρησης ενσήμων ΙΚΑ (εάν έχει γίνει)
12.Να μας ενημερώσετε για τον Α.Μ.Α (αριθμός μητρώου ασφαλισμένου) σε περίπτωση που έχετε οποιαδήποτε προϋπηρεσία πριν το διορισμό σας ή επιθυμείτε την εφαρμογή διαδοχικής ασφάλισης. Ο Α.Μ.Α. αναγράφεται στην καρτέλα ενσήμων.
13.Σε περίπτωση που υπάρχει γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής (για αναπηρία 67% και άνω) είτε του συνταξιούχου είτε κάποιου μέλους της οικογένειας του, θα πρέπει να προσκομίζεται
14.Στην περίπτωση που στην οικογένεια υπάρχει τέκνο που είναι φοιτητής χρειάζεται, βεβαίωση από τη Σχολή φοίτησης όπου να αναγράφεται: α)η ημερομηνία έναρξης ακαδημαϊκού έτους εισαγωγής στη Σχολή και β) η προβλεπόμενη διάρκεια φοίτησης σε έτη και μήνες καθώς και το έτος στο οποίο είναι ο φοιτητής.
15.Τυχόν λοιπά δικαιολογητικά, όπως διαζευκτήριο κ.λ.π.


ΑΙΤΗΣΗ                              ΠΡΟΣ: Τον κ. Διευθυντή 
                                                        

ΕΠΩΝΥΜΟ:………………………………………              Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του αρθ. 4       ΟΝΟΜΑ:………………………………………….              Ν.3687/2008, όπως τροποποιήθηκε από τοΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ:…………………………….                αρθ. 329 παρ.6 περίπτ. β του Ν.4072/2012 καιΚΛΑΔΟΣ:…………………………………………..             της παραγρ. 20 του αρθ. 36 του Ν.4186/2013ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ:……………………………..                    (ΦΕΚ 193/Α’) και επειδή σύμφωνα με τιςΤΗΛΕΦΩΝΟ:…………………………………….             διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας έχωΚινητό:……………………………………………..             θεμελιώσει το δικαίωμα της συνταξιοδότησης      E-mail: ………………………………………………..           μου από το Δημόσιο, σας υποβάλλω τηνΑΦΜ:……………………………………………….              παραίτηση μου από την υπηρεσία καιΑΜΚΑ:……………………………………………..              παρακαλώ να την κάνετε αποδεκτήΑΡ.ΔΕΛΤ.ΤΑΥΤ.:……………………………….              αυτοδικαίως με τη λήξη του σχολικού έτους.ΗΜΕΡ. & ΕΚΔ. ΑΡΧΗ:……………………….              Στο πρόσωπο μου δε συντρέχει κανένα κώλυμα Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: (οδός–αριθμός–πόλη)από τα αναφερόμενα στην παρ. 2 του …………………………………………………………                   άρθρου 148 του Ν.3528/2007.
ΘΕΜΑ: « Παραίτηση από την υπηρεσία»                                                     ……….. Αιτ…………..
                                                                                                                            (υπογραφή)
Καβάλα, …………/…………/201..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου