«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Μέσα στο Πάσχα οι εξελίξεις για τους Διευθυντές Σχολείων


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Μέσα στις γιορτές του Πάσχα, που τα σχολεία θα είναι  κλειστά, φαίνεται ότι ο υπουργός Παιδείας  Κ. Γαβρόγλου, θα λάβει τις αποφάσεις του ως  τον διορισμό Διευθυντών Σχολείων, μετά την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ.
Κι αυτό διότι, όπως δήλωσε στο esos, ένας εκ των εκπαιδευτικών που προσέφυγαν στο ΣτΕ, η ακυρωτική απόφαση  , δεν πρόκειται να επιδοθεί στο υπουργείο Παιδείας, πριν την Τετάρτη.
Ο λόγος της μη επίδοσης , σύμφωνα με την ίδια πηγή οφείλεται στην μη Θεώρηση , ακόμη, της ακυρωτικής απόφασης από τον πρόεδρο   του ανώτατου δικαστηρίου.
Ετσι χρονικά, η όποια απόφαση από την πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας, δεν αναμενατι να ληφθεί όχι πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές του Πάσχα.
Υπενθυμίζεται ότι   το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ομόφωνα:
ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ
Της απόφασης του τότε Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη που καθόριζε τη διαδικασία  , υποβολής αιτήσεων και επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΚΥΡΏΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αυτό σημαίνει ότι κάθε υποψήφιος Διευθυντής που αποκλείσθηκε στις κρίσεις Διευθυντών με  το σύστημα “Κουράκη”, μπορεί να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια και να δικαιωθεί, με όλες τις οικονομικές και διοικητικές συνέπειες για το υπουργείο Παιδείας.
Επίσης , σύμφωνα με νομικούς κύκλους, μπορεί να τεθεί και ζήτημα ακύρωσης αποφάσεων των νυν Διευθυντών  εάν κάποιος προσφύγει, που έχει έννομο συμφέρον.
Το ΣτΕ στην απόφασή του διατάσσει την απόδοση του παραβόλου στους αιτούντες, δηλαδή στο υπουργείο Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου