«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Δύο φοιτητές νεκροί στην Ελλάδα της αιματοβαμμένης ανάπτυξης


Επιμέλεια - Κλειώ Ιωάννου
Αυτή είναι η ανάπτυξη, η σταθερή πορεία προς τα μπροστά που συχνά πυκνά διατυμπανίζουν  τα μέλη της κυβέρνησης, δημοσιογράφοι και ξένοι εταίροι.
Ανάπτυξη πάνω σε 2 νεκρούς φοιτητές οι οποίοι πέθαναν χτες στην Φιλιππούπολη επειδή προσπάθησαν να ζεσταθούν με ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι.
 
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το τραγικό περιστατικό με τα τρία αγγελούδια που κάηκαν ζωντανά την ώρα που κοιμόντουσταν απο  την ξυλόσομπα.
 
Η κυβέρνηση διαθέτει χρήματα στις τράπεζες, αλλά όχι για το επίδομα θέρμανσης αφήνωντας την κοινωνια να αυτοκτονεί
 
Το τραγικό περιστατικό
 
Χθες Πέμπτη φοιτητές είχαν μαζευτεί σε σπίτι στην Λάρισα όπου στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι.Η κίνηση αυτη αποδείχτηκε μοιραία
 
Οι άτυχοι νεαροί, βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα, που νοίκιαζαν οι δύο από τους φοιτητές (ο ένας από την Χαλκίδα). Οι άλλοι τρεις είχαν πάει να τους επισκεφθούν...
 
Σύμφωνα με μαρτυριες της γειτονιάς οι φοιτητές δεν είχαν αγοράσει πετραίλαιο φέτος λόγο του υψηλού κόστους
 
Φίλη τους που τους αναζητούσε, πήγε λίγο μετά τις 18.00 στο διαμέρισμα και με τη βοήθεια της σπιτονοικοκυράς μπήκε στο χώρο όπου βρίσκονταν οι πέντε νεαροί. Οι δύο είχαν αφήσει ήδη την τελευταία τους πνοή, ενώ οι άλλοι τρεις ήταν σε άσχημη κατάσταση, πιθανότατα από τις αναθυμιάσεις.
 
Στο σπίτι βρέθηκε αναμμένο μαγκάλι με κάρβουνα. Ένας γιατρός που έμενε κοντά, έδωσε τις πρώτες βοήθειες στους νεαρούς οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης...
 
Πριν λίγο στο ΣΚΑΙ ο βουλευτής της ΝΔ, Κοντογιάννης τόνισε πως μόνο ένας δρόμος υπάρχει. Ο δρόμος της ανάπτυξης. "Αυτό φαίνεται και απο την συμφωνία που θα κάνει σήμερα ο Σαμαράς με την cosco" λέει. Το ότι κόσμος βυθίζεται στην φτώχεια και δεν έχει χρήματα να πάρει πετρέλαιο για να ζεσταθεί δεν χωράει στην ανάπτυξη τους.
 
Πόσους  θα χάσουμε  ακόμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου