«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Δίκτυο γιατρών του ΕΣΥ και εθελοντών για την εξέταση Ελλήνων μαθητών

  Δίκτυο γιατρών εντός ΕΣΥ για την εξέταση μαθητών και τη χορήγηση πιστοποιητικών υγείας για την εγγραφή τους στα σχολεία συγκροτείται από το υπουργείο Υγείας.

Με επείγουσα εγκύκλιό του ο υπουργός, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ζητεί από τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να ορίσουν κλιμάκια γιατρών με ειδικότητες οδοντιάτρων, καρδιολόγων, οφθαλμιάτρων και κατά περίπτωση παιδιάτρων, που θα εξυπηρετούν τους προσερχόμενους γονείς, με κατάλληλο προγραμματισμό, στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων καθώς και στα Κέντρα Υγείας.

Το δίκτυο των γιατρών θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία κατά το διάστημα Απρίλιο έως Ιούνιο και κατόπιν Σεπτέμβριο έως Οκτώβριο ώστε να εξυπηρετήσει τους δεκάδες χιλιάδες μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ανάλογη μέριμνα θα λάβει και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για τη συγκρότηση κλιμακίων ιατρών στις νομαρχιακές και τοπικές μονάδες Υγείας (πρώην ΙΚΑ), καθώς και τις υπηρεσίες υγείας του Οργανισμού που λειτουργούν στα υποκαταστήματα και παραρτήματα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

Στις δυσπρόσιτες νησιωτικές και αγροτικές περιοχές της χώρας την εξέταση των μαθητών και τη χορήγηση του αναγκαίου για την εγγραφή τους πιστοποιητικού θα αναλάβουν οι οικείοι Ιατρικοί Σύλλογοι μέσω εθελοντών ιδιωτών γιατρών.

Πηγή:on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου