«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

29-03-2013 Σχετικά με τις μετατάξεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια

 Ο.Λ.Μ.Ε.
ΠΡΟΣ:
                – τον Υπ. Παιδείας,  κ. Κων. Αρβανιτόπουλο
                – τον Υφυπ. Παιδείας, κ. Θεόδ. Παπαθεοδώρου
Θέμα: Σχετικά με τις μετατάξεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια 
Πριν λίγες μέρες εκδόθηκε η εγκύκλιος μετατάξεων εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια, μετά από αναμονή περίπου ενός χρόνου από την αρχική ανακοίνωση και την έκδοση σχετικού ΦΕΚ για το ζήτημα αυτό από το Υπουργείο. Σύμφωνα με την εγκύκλιο των μετατάξεων, δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν -μεταξύ άλλων- όσοι έχουν συμπληρώσει πενταετή εκπαιδευτική υπηρεσία στον κλάδο που υπηρετούν, συμπεριλαμβανομένης και της προϋπηρεσίας τους ως αναπληρωτών ή ωρομισθίων μόνο στη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Εδώ ακριβώς δημιουργείται το εξής οξύμωρο για τον κλάδο Π.Ε. 32, που επειδή είναι κλάδος νεοδιόριστων, κανείς δεν έχει συμπληρώσει πενταετή υπηρεσία ως διορισμένος (οι μοναδικοί διορισμοί του κλάδου έγιναν το 2009 και το 2010). Η δε προ-υπηρεσία τους ως αναπληρωτών/ωρομισθίων αποκτήθηκε αποκλειστικά απ’ την ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και συγκεκριμένα στα Ολοήμερα Σχολεία. Ως εκ τούτου, οι 60 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί δεν πρόκειται να καλυφθούν από κανέναν θεατρολόγο, κι έτσι ακυρώνεται επί της ουσίας η διαδικασία μετάταξης του κλάδου ΠΕ32.
Σημειώνουμε ότι οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς της ειδικότητάς μας ΠΕ32 έχουν ήδη ανακοινωθεί από τις περιφερειακές διευθύνσεις και ως εκ τούτου τα σχολεία θα μείνουν και πάλι χωρίς εκπαιδευτικούς.
Ζητάμε να εκδοθεί τροποποιημένη συμπληρωματική εγκύκλιος με δυνατότητα προσμέτρησης της προϋπηρεσίας από την πρωτοβάθμια και την παράταση της διαδικασίας για ένα εύλογο χρονικό διάστημα δέκα επιπλέον ημερών.
Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου