«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Σεμινάριο Ψυχοκινητικής Αγωγής στο 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας




                    «Η Ψυχοκινητική Αγωγή στη νηπιακή ηλικία»
   Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθήτριες του τμήματος Βρεφονηπιοκόμων  του  2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας  το  σεμινάριο με θέμα «Η Ψυχοκινητική Αγωγή στη νηπιακή ηλικία» που παρουσίασε η κυρία Μάγκου  Νατάσα  στις  12-02-2013 ύστερα από πρόσκληση της κυρίας Αγγελίδου Έφης  καθηγήτριας του τμήματος Βρεφονηπιοκόμων του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας   σε συνεργασία με την συνάδελφό της κυρία Κυριακή Παπαδοπούλου.
  Στο θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν οι σύγχρονες θεωρίες της Ψυχοκινητικής Αγωγής βασιζόμενες στις  επιστήμες της  Παιδαγωγικής, Νευρολογίας και Ψυχολογίας. Η κα Μάγκου μεταξύ άλλων είπε  «  Ο βαθμός ψυχοκινητικής ωριμότητας έχει άμεση σχέση με τη γενικότερη νευρολογική ανάπτυξη του παιδιού. Διάφορες μορφές μαθησιακών δυσκολιών συνοδεύονται και από ανεπάρκεια στον ψυχοκινητικό τομέα….. Δεν μαθαίνουν όλα τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο. Οι άνθρωποι, σαν παιδιά αλλά και σαν ενήλικες, έχουν διαφορετικές εμπειρίες, ικανότητες, δεξιότητες και ενδιαφέροντα. Κάποιοι κατανοούν και μαθαίνουν κάτι  βλέποντας, άλλοι ακούγοντας και άλλοι μόνο όταν το αισθανθούν ή  το  αγγίξουν ή κάνουν κάτι με αυτό. Ο βαθμός γνωσιακής εξέλιξης κάθε παιδιού εξαρτάται από την ηλικία, την ποσότητα και ποιότητα των ερεθισμάτων που έχει δεχτεί…...».
    Στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου οι μαθήτριες εκπαιδεύτηκαν παίζοντας παιχνίδια Ψυχοκινητικής Αγωγής από το βιβλίο: «Ο λύκος στο σχολείο; Πάει χάλασε και αυτός». Τα  παιχνίδια  αυτά καλλιεργούν  τις αντιληπτικές ικανότητες των παιδιών ενώ συγχρόνως προσφέρουν γνώση και  ψυχαγωγία!  Το πρακτικό μέρος  του σεμιναρίου παρακολούθησε  επίσης  και η κυρία Σιώζου Μαρία  με τις  μαθήτριες της  Γ΄ Οικονομίας.
Στην  επιτυχημένη διεξαγωγή του επιμορφωτικού σεμιναρίου συνέβαλαν επίσης  ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας κ. Βλάχος καθώς και ο υποδιευθυντή ς του σχολείου κ. Σάλιαγκας.

                                        
γυμνάστρια
                                          Μάγκου Νατάσα
στο 5ο Δημ. Σχολ. Πτολ/δας
και Δημ. Σχολ. Ασβεστόπετρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου