«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών των πειραματικών σχολείων



Γονείς και μαθητές του Πειραμαατικού σχολείου Πλάκας, έκαναν διαμαρτυρία σήμερα το πρωί έξω από το σχολείο κατά των εξετάσεων που αποφάσισε αιφνίδια η κυβέρνηση για εισαγωγικές  από το  Δημοτικό στο Γυμνάσιο και αντίστοιχα από το Γυμνάσιο στο Λύκειο!!! 
 
Εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αποτελεσματικότητα του θεσμού των εισαγωγικών εξετάσεων  προκειμένου ότι έτσι θα αναβαθμιστεί -δήθεν- ο τρόπος λειτουργίας και η παροχή εκπαίδευσης από τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία!!! Όταν  μάλιστα  η επιβολή των εξετάσεων αυτών γίνεται με βίαιο και αιφνιδιαστικό τρόπο στα μέσα της σχολικής χρονιάς, βρίσκει απροετοίμαστους και αναστατώνει τους μαθητές που ήδη φοιτούν στα Π.Π.Γυμνάσια και Δημοτικά.
 
Με δυναμικό τρόπο οι γονείς και μαθητές διεκδικούν το αυτονόητο. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και ίσες ευκαιρίες στη γνώση. Οι γονείς και μαθητές όλων των Πειραματικών Σχολείων έχουν επιδώσει ψήφισμα τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και στη βουλή ζητώντας να μην εφαρμοστεί ο απαράδεκτος νόμος, αλλά ως συνήθως τους γράφουν στα παλιά τους υποδήματα.
 
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου