«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Του αιρετού ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας Δημήτρη Πολυχρονιάδη


                                                                                                              28 – 3 – 2013
Σχετικά με την παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου και «Γ. Σεφέρης» για  τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια για τους συναδέλφους αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής (παράλληλη στήριξη), τα οποία διενεργούνται από το ΥΠΑΙΘΠΑ, που έγινε την Τετάρτη 27 – 3 – 2013 στις 13:15 στο παράρτημα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας στο Μαρούσι
Την Τετάρτη 27 – 3 – 2013 στις 13:15 έγινα παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας στο Μαρούσι (Δήμητρος 8) από τα Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου και «Γ. Σεφέρης», τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων εκπαιδευτικών του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας  και συναδέλφους της παράλληλης στήριξης (ΕΣΠΑ) που ήρθαν μαζί μας, όπου συναντήσαμε το Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄  Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας  κ. Π. Βεντήρη.
Το  θέμα της συνάντησης  ήταν το σεμινάριο της παράλληλης στήριξης που γίνεται αυτή την περίοδο στο 2ο ΠΕΚ (Φιλοθέη) για τη Β΄ Αθήνας και την Ανατολική Αττική.
Θέσαμε στον Δ/ντή Εκπαίδευσης τα αιτήματα των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου και «Γ. Σεφέρης» για:
  • αναβολή του σεμιναρίου για την περίοδο από 15 έως 21 Ιουνίου, ώστε να μη διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων,
  • κάλυψη των συναδέλφων που επιλέγουν να προσφέρουν διδακτικό έργο στο σχολείο τους και στους μαθητές τους, αντί να τρέχουν στα σεμινάρια της κατάρτισης,
  • καταγγελία των απειλών που ακούστηκαν προς τους συναδέλφους – αναπληρωτές ΕΣΠΑ –  ότι δήθεν δε θα πληρωθούν αν δεν πάνε στο σεμινάριο ή ότι μπορεί και να τιμωρηθούν.
Ο Δ/ντής της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας μας είπε ότι :
1.              Ο χρόνος που επιλέχτηκε να γίνει το σεμινάριο, είναι «εκτός τόπου και χρόνου» και διαλύει τα σχολεία, όπως έχουν ήδη παραπονεθεί εκπαιδευτικοί, διευθυντές, σχολικοί σύμβουλοι, γονείς κλπ.
2.              Την επιλογή του χρόνου αυτού (Μάρτιος) την έκανε αποκλειστικά το ΠΕΚ με κριτήριο την εκταμίευση του ποσού από το ΕΣΠΑ.
3.              Οι μόνοι αρμόδιοι προϊστάμενοι του κάθε συναδέλφου αναπληρωτή της παράλληλης στήριξης είναι ο διευθυντής του σχολείου στο οποίο υπηρετεί κι ο Διευθυντής της εκπαίδευσης.
4.              Ότι δεν επιτρέπεται κανένας να απειλεί και μάλιστα χρησιμοποιώντας το δικό του όνομα.
5.              Ότι κάθε συνάδελφος του ΕΣΠΑ είναι υποχρεωμένος να παρευρίσκεται κάθε μέρα είτε στην εργασία του το πρωί στα σχολεία είτε στο σεμινάριο το απόγευμα.
6.              Ότι εκείνος θεωρεί απολύτως καλυμμένο όποιον συνάδελφο του ΕΣΠΑ επιλέξει να κάνει αυτό για το οποίο έχει προσληφθεί : δηλαδή να πάει κάθε μέρα στο σχολείο του και τους μαθητές του, κι όχι στο σεμινάριο.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
·          ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
·         ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
·         ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΚΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ
·         ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ.
·         ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
·         ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ – ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ 
Καλούμε, για άλλη μια φορά, τους συναδέλφους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ να εγγραφούν άμεσα στα πρωτοβάθμια σωματεία τους (Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π. Ε.), ώστε να παίρνουν ισότιμα και ενεργά μέρος στις διαδικασίες τους και να είναι καλυμμένοι σε κάθε περίπτωση  από το πρωτοβάθμιο εργασιακό τους σωματείο.
Δημήτρης Πολυχρονιάδης Αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας  6945394406, 2108068683(οικία), 2108020697(σχολείο)  dimpol1968@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου