«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Παραλαβή 250 λίτρων βιοντίζελ για τα σχολεία του Βοΐου


viodizelviodizel2Την παραλαβή των πρώτων 250 λίτρων βιοντίζελ πραγματοποίησε την Παρασκευή 1 Μαρτίου ο Δήμος Βοΐου, στα πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα συλλογής τηγανέλαιων και τη συνεργασία που έχει συνάψει με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Ο Δήμος Βοΐου ξεκινώντας αυτή τη μεγάλη προσπάθεια μαζί με τους μαθητές των σχολείων της περιοχής, συνέλεξε συνολικά και παρέδωσε στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, 1200 λίτρα τηγανέλαιου, τα οποία θα του αποφέρουν συνολικά 522 λίτρα βιοντίζελ.
Στόχος του προγράμματος είναι να εξασφαλιστεί δωρεάν θέρμανση για τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά και να μυηθούν οι μαθητές στην ιδέα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Τα πρώτα 250 λίτρα βιοντίζελ, παρελήφθησαν από το ειδικό εργαστήριο του ΤΕΙ και τον υπεύθυνο καθηγητή Γιάννη Κάρμαλη, με προορισμό το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Σιάτιστας, οι μαθητές του οποίου συνέλεξαν τα περισσότερα λίτρα τηγανέλαιου.
Το επόμενο διάστημα θα διανεμηθούν και οι υπόλοιπες ποσότητες βιοντίζελ σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, το οποίο συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία.
Παράλληλα τη διαδικασία μετατροπής των τηγανέλαιων σε βιοντίζελ, στα εργαστήρια του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ίδια ημέρα, μαθητές του Γυμνασίου Νεάπολης, υπό τη συνοδεία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου, Χρήστου Μακρή.

Πηγή:kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου