«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Κλείνουν λύκεια και πανεπιστήμια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες-Πως δικαιολογεί την απόφαση το Υπουργείο;

dictyo.gr

Διευκρινίσεις για τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από τις 6 το πρωί αύριο και για 14 ημέρες στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών έδωσε πριν από λίγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Πέρα από την εξειδίκευση των μέτρων δίνονται και οδηγίες για τους κωδικούς για αποστολή μηνυμάτων στο 13033, που αφορά  τις μετακινήσεις των πολιτών. Παράλληλα, η τηλεκπαίδευση εκτός από τα ΑΕΙ αφορά και τα Λύκεια.
 
Ειδικότερα:
 
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, νέα, εξατομικευμένα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού θα ισχύσουν από αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ώρα 06.00 και για 14 ημέρες, σε ολόκληρες τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.
 
Ανοικτά παραμένουν χονδρεμπόριο, βιομηχανία, ξενοδοχεία, καθώς και τα σχολεία. Τονίζεται ότι είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση σε όλα τα λύκεια, καθώς και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
 
Γιατί κλείνουν τα Λύκεια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
 
Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας τα Λύκεια στις περιοχές που χαρακτηρίστηκαν "γκρι" επιδημιολογικές ζώνες κλείνουν γιατί:
 
- ήταν εισήγηση της επιτροπής
- πρόκειται για προληπτικό μέτρο (δεν έχει προκύψει καμία διασπορά από τα παιδιά Λυκείου)
- διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι όσο μεγαλώνει η ηλικία των πληθυσμιακών ομάδων, τόσο περισσότερο αυτές συμμετέχουν στην πανδημία
- τα παιδιά Λυκείου έχουν μεγαλύτερη και πιο στενή, πιο κοντινή κοινωνική δραστηριότητα
- το μέτρο έχει νόημα εφόσον -όπως εν προκειμένω- εφαρμόζεται ολικό λοκ ντάουν – δηλαδή δεν θα πηγαίνουν σε πλατείες, δεν θα γυρνούν έξω κλπ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου