«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Διαδραστικό Εργαστήριο για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση Οκτώβριος 27, 2020 Εκπαιδευτικά νέα Γράψτε το σχόλιο σας Διάδωσέ το Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο παράλληλων δράσεων της μελέτης χώρας HE Innovate που διεξάγεται για την Ελλάδα από την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ το διάστημα 2020-2021, διοργάνωσε στις 22 και 23 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Εργαστήριο για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τα πανεπιστήμια για τη θερμή υποδοχή της πρωτοβουλίας αυτής του Υπουργείου, που στοχεύει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και του δυναμικού της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης (capacity building). Ο κος Διγαλάκης αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη προσέγγιση που εφαρμόζει το Υπουργείο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσω της διαμόρφωσης ευέλικτου και φιλικού θεσμικού πλαισίου, της διοχέτευσης πόρων για την ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών και δυναμικού, της ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων, όπως το εργαστήριο αυτό, για να ενισχύσει την ικανότητα και δυναμική των πανεπιστημίων, συμπληρώνοντας ότι έπονται και άλλες δράσεις. Σε συνέχεια της ανοιχτής πρόσκλησης που απηύθυνε το Υπουργείο στα ΑΕΙ, στο εργαστήριο συμμετείχαν 20 ΑΕΙ, με περισσότερα από 30 στελέχη της ηγεσίας και των κέντρων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των Ιδρυμάτων, καθώς και στελέχη τριών μεγάλων ερευνητικών κέντρων. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Κρούσμα κορωνοϊού στα γραφεία Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Την υλοποίηση του εργαστηρίου ανέλαβαν 5 επιφανείς εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τομείς επιχειρηματικής ανάπτυξης και αξιοποίησης αποτελεσμάτων, ανάπτυξης επιχειρηματικής κουλτούρας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, διεθνοποίησης, ανάπτυξης δια-πανεπιστημιακών συνεργασιών και μεταρρυθμίσεων. Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η εξοικείωση των στελεχών της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας με πρακτικές και πολιτικές, που μπορεί να εφαρμόσει ένα Ίδρυμα για να ενισχύσει τις ικανότητες των φοιτητών, των στελεχών αλλά και του ίδιου του φορέα στους τομείς της ανάπτυξης καινοτομιών και επιχειρηματικής γνώσης και δεξιοτήτων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο online εργαλείο HE Innovate, που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο της αντίστοιχης πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να αξιολογήσουν τις πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν τα πανεπιστήμιά τους και να γνωρίσουν περισσότερες δράσεις που μπορούν να αναλάβουν. Με την υποστήριξη των ειδικών εμπειρογνωμόνων που ανέλαβαν την υλοποίηση του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν καλές πρακτικές από την εμπειρία τους και συζήτησαν με τους ομολόγους τους τις νέες πολιτικές και δράσεις που θα ήθελαν να αναπτύξουν αλλά και τα θεσμικά και άλλα εμπόδια που αντιμετωπίζουν.
Πηγή άρθρου: Διαδραστικό Εργαστήριο για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση | fresh-education

 

Νέος κύκλος εγγραφών στα εξ αποστάσεως τμήματα Παντείου Πανεπιστημίου

Η παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων αποτελεί καίρια επιλογή όλων των πτυχιούχων τριτοβάθμιου ιδρύματος τόσο για ενίσχυση υπάρχουσας θέσης εργασίας, όσο και για την ανεύρεση νέας. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν και επιβάλλεται να αξιοποιήσουν ευκαιρίες επιπλέον μοριοδότησης για την διατήρηση της θέσης τους και δυνητικά για την επαγγελματική τους ανέλιξη.

Σημαντικό πλεονέκτημα για την ανεύρεση νέας ή ενίσχυση της υπάρχουσας θέσης εργασίας, αποτελεί η κατοχή πιστοποιητικών - βεβαιώσεων παρακολούθησης ΕΤΗΣΙΩΝ επιμορφώσεων που προσδίδουν μόρια στην Α’Βάθμια, τη Β’Βάθμια εκπαίδευση καθώς και σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων. Με την παρακολούθηση των ετήσιων επιμορφώσεων στην ειδική αγωγή και στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, ο εκπαιδευόμενος δύναται να ενταχθεί στους επικουρικούς πίνακες ή στους φημολογούμενους πίνακες διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, αντίστοιχα. Επιπλέον, όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε επιπλέον μετεκπαίδευση αναλαμβάνοντας την ετήσια επιμόρφωση στη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων ή και σε συνδυασμό παρακολούθησης ετήσιων προγραμμάτων ώστε να διεκδικήσουν θέση διευθυντή ή υποδιευθυντή. Επίσης, ενόψει της επόμενης εξεταστικής περιόδου του ΕΟΠΠΕΠ για απόκτηση πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν ν παρακολουθήσουν το σεμινάριο Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων, ώστε να οδηγηθούν απευθείας στις εξετάσεις του φορέα.

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Παντείου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της Δια Βίου μάθησης οργανώνει και υλοποιεί σε κύκλους τα παρακάτω ετήσια επιμορφωτικά προγράμματα: 

1. Ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα στη «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων»  (450 ώρες)
 
Αιτήσεις έως 15 Ιανουαρίου 2021

Το σεμινάριο στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ προσδίδει μοριοδότηση σε δομές Α’Βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.       

2. Ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα  στη «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» (450 ώρες)

Αιτήσεις έως 15 Ιανουαρίου 2021

Το σεμινάριο στη ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα σε προσλήψεις για τις δομές εκπαίδευσης προσφύγων.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

3.Ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα  στη «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση – ΕΑΕ» (450 ώρες)

Αιτήσεις έως 15 Ιανουαρίου 2021

Το σεμινάριο εντάσσει τους ενδιαφερόμενους στους επικουρικούς πίνακες, αναγνωρίζεται στους πίνακες αναπληρωτών, δίνει τη δυνατότητα απόσπασης στους μόνιμους εκπαιδευτικούς στα ΣΜΕΑΕ και προσμετράται σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

4. Ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα στη «Θετική Ψυχολογία» (600 ώρες)

Αιτήσεις έως 15 Ιανουαρίου 2021

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος  "ΘΕΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ" οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει τις απαραίτητες δεξιότητες προκειμένου να χρησιμοποιούν εποικοδομητικά θετικά συναισθήματα και θετικές εμπειρίες, και να αναγνωρίζουν και να αναπτύσσουν το δυναμικό των ίδιων και όσων είναι γύρω τους.  

Δηλώστε συμμετοχή εδώ. 

5. Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων (200 ώρες)

Αιτήσεις έως 15 Ιανουαρίου 2021

Το σεμινάριο στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΥΕΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ δίνει τη δυνατότητα για απευθείας συμμετοχή στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ, αντικαθιστώντας τις 150 ώρες διδακτικής προϋπηρεσίας.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

6. Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία: Στο μυαλό ενός δράστη (400 ώρες)

Αιτήσεις έως 15 Ιανουαρίου 2021

Εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος είναι η παροχή εισαγωγικών γνώσεων για την Εγκληματολογία και το τετράγωνο του εγκλήματος: έγκλημα, δράστης, κρατικοί φορείς, θύμα, και για τα θεμέλια που στηρίζεται η εγκληματολογία.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

7. Σχολική Ψυχολογία (450 ώρες)

Αιτήσεις έως 15 Ιανουαρίου 2021

Κύριος εκπαιδευτικός σκοπός του προγράμματος είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές και μεθοδολογίες της σχολικής ψυχολογίας σε θεωρητικό και σε βιωματικό επίπεδο.

Κάντε κλικ στους τίτλων των προγραμμάτων και μάθετε περισσότερα.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων εκδίδεται -αντιστοίχως με τον θεματικό τίτλου του προγράμματος σπουδών- βεβαίωση παρακολούθησης. Η βεβαίωση παρακολούθησης, εκτός από τον ιδιωτικό τομέα, δύναται να αποδώσει ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως κάθε φορά θα ισχύουν τα κριτήρια μοριοδότησης στην εκάστοτε μελλοντική προκήρυξη προσλήψεων.

Οι επιμορφώσεις υλοποιούνται εξ αποστάσεως σε συνεργασία με το Κέντρο Δια βίου Μάθησης Easy Education Επιπέδου 2, www.easy-education.gr  αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων / Γενική Γραμματεία Δια βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.), με αριθμό αδειοδότησης 192044348.

Κάντε κλικ στους τίτλων των προγραμμάτων και μάθετε περισσότερα.

Κλείστε μία θέση  στα νέα τμήματα που ξεκινούν άμεσα και διεκδικήστε μία θέση εργασίας και επιπλέον μοριοδότηση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμμή       υποστήριξης των παραπάνω προγραμμάτων του ΚΕΔΙΒΙΜ του Παντείου Πανεπιστημίου: Τηλέφωνο: 210 300 97 03  (help desk 10.00 – 16.00)

E-mail: info@kedivim-panteion.gr 
Web site: 
https://kedivim.panteion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου