«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016



kozan.gr: Πτολεμαΐδα: H επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων 1940 στον Ι.Ν Αγίας Σκέπης 

H επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων 1940 στον Ι.Ν  Αγίας Σκέπης στην Πτολεμαΐδα.Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος.
Συνέχεια...



 

kozan.gr: Επιμνημόσυνη δέηση στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 

Επιμνημόσυνη δέηση στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες και βίντεο του kozan.gr
Συνέχεια...






kozan.gr: H επίσημη Αρχιερατική Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στον Ιερό Ναό του Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας (Φωτογραφίες)

H επίσημη Αρχιερατική Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 , στον Ιερό Ναό του Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας. Δείτε φωτογραφίες που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:  
Συνέχεια...



 

Η Κοζάνη στον πόλεμο του 1940 και την κατοχή (γράφει ο Κώστας Χρυσάκης)

Η πόλη της Κοζάνης, όπως κάθε Ελληνική γωνιά, έδωσε το δικό της “παρών» στον πόλεμο του 1940. Νωρίς το πρωί οι σειρήνες του Δημαρχείου ήχησαν δαιμονισμένα, προαναγγέλλοντας τον επερχόμενο πόλεμο, ενώ όσοι Κοζανίτες διέθεταν ραδιόφωνο  -και ήταν λίγοι αυτοί- άκουσαν το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν: «Από της πέμπτης πρωινής της σήμερον αι Ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλλουν […]
Συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου