«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ετοιμάζουν νομοσχέδιο-εξπρές για τη "λίστα Βαρουφάκη"

Παρών ο υπουργός Οικονομικών στη σύσκεψη της “πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης”


news.gr

Ετοιμάζουν νομοσχέδιο-εξπρές για τη


Η προετοιμασία του νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η “λίστα Βαρουφάκη” απασχόλησε τη σύσκεψη της “πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης” που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, παρόντος και του υπουργού Γιάννη Βαρουφάκη.

Τα άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αφορούν δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κλπ.
Στη σύσκεψη, εκτός του Γιάννη Βαρουφάκη, που είναι και υπεύθυνος για την ομάδα, πήραν μέρος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος (συντονιστής της ομάδας), ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ παραβρέθηκαν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς και ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης.

“Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, γιατί όχι και στο τέλος Απριλίου. Αυτό είναι η επιδίωξή μας”, δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών.

Ερωτηθείς για το λόγο σύστασης της ειδικής αυτής ομάδας, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι “οι Ευρωπαίοι έχουν ένα πολυεπίπεδο σύστημα, συμπαγές και μονολιθικό, με Eurogroup, Euro Working Group και τεχνικά κλιμάκια. Σε αυτήν την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης θα εντοπίζουμε θέματα που απαιτούν πολιτικό χειρισμό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου