«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Το Μάιο επιστρέφουν στις δουλειές του οι υπάλληλοι των 8 Πανεπιστημίων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το σχέδιο νόμου που αφορά στην επιστροφή των διαθέσιμων υπαλλήλων ΑΕΙ θα ψηφιστεί άμεσα (στις 5 Μάιου) και οι διοικητικοί αναμένεται να τοποθετούν στις θέσεις τους μέχρι τέλος Μαΐου.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Αν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος στη συνάντηση με την Ε.Γ. της ΠΟΣΔΕΠ
Η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΔΕΠ έθεσε, επίσης, το θέμα της άμεσης προκήρυξης των θέσεων των συνταξιοδοτηθέντων καθηγητών καθώς και νέων θέσεων για τα ΑΕΙ, μετά από την πεντάχρονη συνεχή μείωση του προσωπικού τους, η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα σπουδών των ΑΕΙ, καθώς σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει πλήρης έλλειψη διδασκόντων σε ολόκληρα γνωστικά αντικείμενα.
Πιο συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΔΕΠ έθεσε το αίτημα του απεγκλωβισμού της διαδικασίας από την αναλογία 1:10.
Ο υπουργός δήλωσε ότι συμμερίζεται το αίτημα.
Δήλωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται πολιτικά από την αναλογία 1:10, αλλά η στενότητα πόρων ουσιαστικά επιβάλλει μικρή αναπλήρωση των θέσεων που χάθηκαν.
Πάντως, κατά την κυβέρνηση, όσον αφορά στις προσλήψεις, η Παιδεία είναι στις άμεσες προτεραιότητες ακριβώς μετά την Υγεία, η οποία αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα.
Το συγκεκριμένο αριθμό θέσεων ΔΕΠ που θα δοθούν θα τον αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για τις θέσεις που θα δοθούν σε κάθε υπουργείο.
Τέλος, για το θέμα της αυτοδίκαιης αργίας των δημοσίων υπαλλήλων, γνωστή ως «νόμος Μανιτάκη», ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε την έμπρακτη αντίθεσή του, αφού έχει ήδη καταθέσει σχετική τροπολογία που την καταργεί.
Συνολικά στο θέμα της αυτοδίκαιης αργίας και αυτοδίκαιης απόλυσης των Πανεπιστημιακών, το οποίο έθεσε επίσης η ΠΟΣΔΕΠ, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση Κάππα, ως πλαίσιο που πρέπει ν’ αλλάξει ως παντελώς άδικο και ανήθικο, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα, όσον αφορά στους Καθηγητές Πανεπιστημίου ως δημόσιων λειτουργών, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου του, αλλά είναι στην ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου