«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ενωτική Κίνηση Δ.Ε.Βοιωτίας: Καθυστέρηση υπηρεσιακών μεταβολών έτους 2015


enotikiv.jpg
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Λιβαδειά, 29.04.2015
“Καθυστέρηση υπηρεσιακών μεταβολών έτους 2015”
Σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, θα έπρεπε τα ΠΥΣΔΕ μέχρι 15/02/2015 να αποστείλουν πίνακες οργανικών κενών ανά περιοχή μετάθεσης στο Υπουργείο και θα έπρεπε το ΚΥΣΔΕ να συνεδριάσει και να αποφασίσει μέχρι την 31η Μαρτίου 2015 για τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή, σε διαπολιτισμικά σχολεία και σε ΣΜΕΑΕ.
Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των μεταθέσεων του έτους 2015 και αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές (αμοιβαίες μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις, διορισμοί).
Με την επισήμανση ότι οι αιτήσεις μετάθεσης φέτος υποβλήθηκαν κανονικά (μήνα Νοέμβρη), όπως προβλέπει το Π.Δ. 50/96, καμιά περαιτέρω καθυστέρηση δεν δικαιολογείται .
Η ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών έχει καθοριστικό ρόλο στην έγκαιρη στελέχωση και την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και απαλλάσσει τους συναδέλφους μας από την ανασφάλεια και το εργασιακό άγχος.
Καλούμε το Υπουργείο να επιταχύνει άμεσα τις διαδικασίες υλοποίησης των υπηρεσιακών, σεβόμενο τον οικογενειακό προγραμματισμό και την ψυχολογία χιλιάδων εκπαιδευτικών και να μην επαναλάβει τις περσινές “τερατώδεις” καθυστερήσεις !!
Για την Ενωτική Κίνηση Δ.Ε. Βοιωτίας
Θειακούλης Παναγιώτης
Σίντος Γιώργος
Μέλη Δ.Σ. ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου