«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τράπεζα Θεμάτων: αδικαιολόγητες αντιδράσεις για μια σωστή απόφαση


Χρήστος Κάτσικας
Οι μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου δεν θα δώσουν φέτος εξετάσεις με το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, η οποία καταργείται, ενώ σταματούν και οι εξετάσεις που θα προσμετρώνται σε ποσοστό για την είσοδο στο πανεπιστήμιο στις δύο αυτές τάξεις. Αυτά ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης. Πρόκειται για μια απόφαση που έρχεται να απαντήσει θετικά σε ένα από τα βασικά αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Ωστόσο, παραφωνία στην απόφαση αυτή, εκτός από την ανακοίνωση των εκπροσώπων του Ποταμιού (που μας έχουν συνηθίσει σε αντιεκπαιδευτικές προτάσεις), ήταν και η ανακοίνωση της Ενωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ), η οποία... ανακαλύπτει ότι «η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων ευνοεί μόνο τα οργανωμένα εκδοτικά και ιδιωτικά συμφέροντα, σε βάρος της ισότητας και των ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές, που αποτελούν προτεραιότητα και πάγια θέση της ΕΕΧ».
Κατά την εκτίμηση της Ενωσης Χημικών, «μια καλά σταθμισμένη Τράπεζα Θεμάτων, σε αντίθεση με τη διαδεδομένη αντίληψη, προστατεύει τα συμφέροντα των μαθητών, διασφαλίζει ότι όλοι οι μαθητές διδάσκονται την ίδια ύλη, ανεξάρτητα αν φοιτούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο, σε φτωχή ή πλούσια γειτονιά, και εξετάζονται σε ίδια θέματα». Την ίδια ώρα, εκδοτικοί οίκοι και «συγγραφείς», για να πουλήσουν το βοήθημά τους, δίνουν δώρο τα θέματα της Τράπεζας με τις απαντήσεις τους.
Δαιβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Διαβάστε όλο το άρθρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου