«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Οι διεκδικήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας


 
 
Οι διεκδικήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών ΔευτεροβάθμιαςΑναλογία διορισμών, συνταξιοδοτήσεων σε 1 προς 1 και διορισμούς με ποσόστωση 60-40% είναι μερικές από τις διεκδικήσεις της Πανελλήνιας  Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας, όπως αυτές παρατίθενται σε δελτίο τύπου. Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να προωθήσει το πλαίσιο διεκδικήσεων.
Συγκεκριμένα:
1.Διορισμούς 1:1 (για κάθε συνταξιοδότηση ένας διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού)
Εξάντληση των πινάκων του 24μηνου και 30μηνου κατά προτεραιότητα.
2.Διορισμούς με ποσόστωση 60-40 %:

• 60% από πίνακα στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται επιτυχόντες σε έναν οποιοδήποτε διαγωνισμό
ΑΣΕΠ και με προϋπηρεσία . («διευρυμένο» 24μηνο)

• και 40% από τον ενιαίο πίνακα διορισμών που προκύπτει με βάση την πραγματική προϋπηρεσία αντίστοιχα (ανεξάρτητα από το αν έχουν περάσει σε ΑΣΕΠ ή όχι) με επιπλέον κριτήριο την ημερομηνία λήψης πτυχίου.

3.Ξεκλείδωμα των πινάκων και προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας για όλους τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους οι οποίοι προσλήφθηκαν σε σχολεία του Υπουργείου Παιδείας αποκλειστικά από τον πίνακα αναπληρωτών. Για τους απολυμένους εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων, προσμέτρηση μόνο της προϋπηρεσίας που αποκτήθηκε από πρόσληψη σε δημόσια σχολεία.

4.Πλήρης διαχωρισμός των πινάκων της Γενικής και της Ειδικής αγωγής. Να δοθούν οργανικές θέσεις στην ειδική αγωγή χωρίς δυνατότητα μετάταξης στη γενική αγωγή.
Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών ζητά από όλους τους μαχόμενους αναπληρωτές καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υπερασπισθούν τα πιο πάνω  αιτήματά  συντασσόμενοι στον αγώνα της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου