«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τραγικές συνθήκες σε σχολεία των Χανίων

 pekp.gr
taxi-2Τα παιδιά μαθαίνουν γράμματα μέσα στη μούχλα και την παγωνιά.
Συνθήκες που δεν αρμόζουν στην Ελλάδα του 2015 αλλά παραπέμπουν σε χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής επικρατούν σε πολλά σχολικά συγκροτήματα της Κρήτης, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων του νησιού.
Ενδεικτικές της αθλιότητας είναι οι εικόνες ντροπής από το 1ο ΕΠΑΛ, επί της οδού Κοραή, στα Χανιά. Οι σχολικές αίθουσες, που δεν θυμίζουν σε τίποτα χώρους διδασκαλίας, μοιάζουν με εγκαταλελειμμένο γιαπί.
Πολλά από τα παράθυρα είναι σπασμένα και μπάζουν αέρα, με αποτέλεσμα τα παιδιά να υποφέρουν από το κρύο και την παγωνιά. Ιδιαίτερα το φετινό χειμώνα που το ψύχος στην Κρήτη είναι πολικό και οι χιονοπτώσεις πολύ συχνές, οι μαθητές αναγκάζονται να φορούν μπουφάν, γάντια και κασκόλ μέσα στην τάξη.
Η μούχλα έχει γεμίσει τους τοίχους ενώ οι πόρτες και οι σωληνώσεις είναι σκουριασμένες σε τέτοιο βαθμό που καθιστούν επικίνδυνη οποιαδήποτε επαφή.
Επιπλέον, οι τουαλέτες του σχολείου είτε δε λειτουργούν καθόλου είτε βρίσκονται σε κατάσταση που καθιστά απαγορευτική τη χρήση τους από οποιονδήποτε.
Μάλιστα, μαθητές και καθηγητές αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Δημοτικό Κήπο για να κάνουν την ανάγκη τους.
Όπως καταγγέλλουν οι μαθητές, η διεύθυνση του σχολείου είναι ενήμερη για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο Επαγγελματικό Λύκειο, ωστόσο δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια για την επιδιόρθωση των προβλημάτων με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν άλυτα και να διαιωνίζονται.
«Δεν γίνεται να είμαστε εμείς επτά ώρες σε μια τάξη η οποία έχει απίστευτη υγρασία και παγωνιά, οι τοίχοι έχουν βγάλει μούχλα και όλοι μας να έχουμε αρρωστήσει» επισημαίνουν οι μαθητές σε ανακοίνωσή τους.
Ανάστατοι, πάντως, είναι και οι γονείς τους, που φοβούνται για την υγεία των παιδιών τους. Όπως τονίζουν, δεν γίνεται να συνεχίσει η διεξαγωγή των μαθημάτων μέσα σε αυτή την τοξική βόμβα και πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση από τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου