«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Διευκρινίσεις για άδεια μητρότητας (κύησης-λοχείας) ή ανατροφής των εκπαιδευτικών



ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Δύο διευκρινιστικές  εγκυκλίους εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από σχετικά ερωτήματα που υποβλήθηκαν στη Διεύθυνση Προσωπικού του υπουργείου Παιδείας, που αφορούν την άδεια μητρότητας (κύησης-λοχείας) ή ανατροφής   των εκπαιδευτικών και τη γονική άδεια ανατροφής διδύμων και πλέον τέκνων.
 Ειδικότερα για την άδεια μητρότητας (κύησης-λοχείας) ή ανατροφής   των εκπαιδευτικών διευκρινίζονται τα εξής:
Εκπαιδευτικοί που τελούσαν σε άδεια μητρότητας (κύησης-λοχείας) ή ανατροφής, το συνολικό διάστημα της οποίας δεν εξαντλήθηκε λόγω της θέσης αυτών σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με την αριθμ.106520/Δ2/31-07-2013 Διαπιστωτική Πράξη του Υ.ΠΑΙ.Θ., και οι οποίοι επιστρέφουν στα καθήκοντά τους με Προσωρινές Διαταγές που εκδίδονται από Διοικητικά Εφετεία, δικαιούνται να λάβουν το υπόλοιπο της άδειας αυτής μέχρι την εξάντληση του συνολικού διαστήματος, όπως αυτό είχε καθοριστεί στην απόφαση χορήγησης της άδειας.
Διευκρινίζουμε ότι το διάστημα που μεσολάβησε υπολογίζεται στη συνολική διάρκεια της άδειας.

« Γονική άδεια ανατροφής διδύμων και πλέον τέκνων »
    Ύστερα από τη δημοσίευση του Ν.4210/2013 (ΦΕΚ 254 τ. Α΄) και με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν , το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 1 του Ν. 4210/2013 « Σε περίπτωση γέννησης διδύμων τριδύμων κ.λ.π. τέκνων χορηγείται επιπλέον άδεια ανατροφής χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών με αποδοχές για κάθε τέκνο πέραν του ενός».
Συνεπώς, τονίζει το υπουργείο Παιδείας, στους εκπαιδευτικούς στους οποίους είχε χορηγηθεί άδεια ανατροφής τριών (3) μηνών για την ανατροφή δίδυμου, τρίδυμου κ.λ.π. τέκνου σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. Φ.351.5/64/111756/Δ1/12-08-2013 εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας και εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη χορήγηση της άδειας (η ηλικία του τέκνου να μην υπερβαίνει τα τέσσερα (4) έτη), χορηγείται συνεχόμενα επιπλέον άδεια ανατροφής χρονικής διάρκειας τόσων μηνών όσων υπολείπονται, ώστε να εξαντληθεί το πλήρες δικαίωμα για κάθε τέκνο πέραν του ενός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου