«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ψέματα λέει ο Υπουργός για τα ΕΠΑΛ και τους εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα


Τραβάει το «σχοινί» η ΟΛΜΕ

Για άλλη μια φορά ο κύριος Αρβανιτόπουλος, υπουργός της Παιδείας, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 (22-11-2013) στους εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από το καλοκαίρι.
Κατά την προσφιλή του τακτική, ο κύριος υπουργός παρουσιάζει την καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως «επιτυχημένο παράδειγμα κινητικότητας υπαλλήλων μετά από αξιολόγηση των θεσμών», όπως επιμένει να επαναλαμβάνει.
Επίσης, δεν χάνει την παραμικρή ευκαιρία να δηλώνει ότι «οι 1.300 από τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα έχουν ήδη απορροφηθεί». Κάποιες φορές βέβαια, μεταβάλλει τον χρόνο του ρήματος που χρησιμοποιεί σε ενεστώτα… διαρκείας, «επανέρχονται» ή «απορροφούνται», ανάλογα με την περίσταση. Τρία σημεία θα σχολιάσουμε:
• Τα περί απορρόφησης μέρους των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα χαρακτηρίζονται, με επιείκεια, απολύτως ανακριβή. Ούτε ένας εκπαιδευτικός, από τους 1992 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τον Ιούλιο του 2013, δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι σήμερα σε κάποια θέση. Προκαλούμε τον κύριο υπουργό να δημοσιοποιήσει άμεσα τα ονόματα των εκπαιδευτικών που ισχυρίζεται ότι απορροφήθηκαν, ώστε να το πληροφορηθούν και οι ίδιοι, εκτός από τους πολίτες που επιμένει να παραπλανά με τις δηλώσεις του.
• Δυστυχώς, υπάρχει η υπογραφή της Κυβέρνησης στην πρόσφατη αναθεώρηση του μνημονίου, που αναφέρει μεταξύ άλλων πως «ένα σημαντικό τμήμα όσων τεθούν σε διαθεσιμότητα θα οδηγηθεί στην έξοδο». (Ιούλιος 2013, τρίτη αναθεώρηση του μνημονίου για την Ελλάδα, σελίδες 109-110
http://ec.europa.eu/ellada/pdf/201307292nd_ec_adj_program_for_gr_3rd_review.pdf
• Η «αξιολόγηση των θεσμών» της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, την οποία συνεχώς ο κύριος υπουργός επικαλείται και η οποία οδήγησε σε διάλυση τα περισσότερα ΕΠΑΛ και σε εξαφάνιση τις ΕΠΑΣ, μαζί με τους μαθητές τους, τίθεται στην κρίση κάθε ενδιαφερόμενου.
Καλούμε κάθε πολίτη να επισκεφτεί προσωπικά τα ΕΠΑΛ της γειτονιάς του και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα… ευεργετικά αποτελέσματα της αξιολόγησης των θεσμών του κυρίου Αρβανιτόπουλου: στα περισσότερα ΕΠΑΛ, αλλά και στις ΕΠΑΣ, σε χιλιάδες μαθητές της Γ΄ τάξης (και της Β΄ τάξης στις ΕΠΑΣ) δεν διδάσκονται τα μαθήματα ειδικότητας (πλήρως ή μερικώς), ακόμα και μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν πανελλαδικά!
Για μας η δημόσια και δωρεάν Παιδεία είναι δικαίωμα όλων, δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο και δεν περισσεύει κανείς, ούτε μαθητής, ούτε εκπαιδευτικός. ΟΛΜΕ
ΟΛΜΕ
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου