«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Σχολικοί Σύμβουλοι ζητούν την ένταξη της Φυσικής Αγωγής στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη



ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Με αφορμή την έναρξη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής της Περιφέρειας Θεσσαλίας,  απέστειλαν στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα Βασιλική, την παρακάτω επιστολή, με την όποια ζητούν να ενταχτεί το μάθημα της Φυσικής Αγωγής,  στο ημερήσιο Πρόγραμμα Διδακτικής Στήριξης

28 Νοεμβρίου  2013
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ           
             ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
                                    Προς:    Την Περιφερειακή Δ/ντρια
Εκπ/σης Θεσσαλίας
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Αξιότιμη κ. Διευθύντρια
Όπως είναι γνωστό η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη απευθύνεται σε μαθητές, όλων των τύπων Λυκείων, οι οποίοι υστερούν στην σχολική τους επίδοση, με συνέπεια να μην μπορούν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν αποδοτικά στην εκπαιδευτική διαδικασία ή μαθητές που θέλουν να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Είναι δεδομένο ότι ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος είναι η βελτίωση της απόδοσής των μαθητών με απώτερο στόχο να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσβασής τους στην ανώτατη εκπαίδευση. Επίσης  το μάθημα της Φυσικής Αγωγής είναι ένα πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα, διότι οι υποψήφιοι φοιτητές για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., τις στρατιωτικές σχολές και τις αστυνομικές σχολές εξετάζονται σε αντικείμενα και δεξιότητες των οποίων η διδασκαλία τους γίνεται κατά την διάρκεια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο.
Επίσης είναι γνωστό στους Επόπτες Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής, στα μέλη των Επιτροπών Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας υποψήφιων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., άλλα και στους ιδίους συμμετέχοντες υποψήφιους φοιτητές, το υψηλό ποσοστό σχολικής αποτυχίας των μαθητών στα εξεταζόμενα αγωνίσματα εξαιτίας της ελλιπούς προετοιμασίας.
Επειδή η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη δύναται να εφαρμοστεί και για τις τρεις τάξεις του Ημερησίου Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, στα γνωστικά αντικείμενα στα οποία οι μαθητές καλούνται να προετοιμαστούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Επειδή, δυστυχώς, το μάθημα της Φυσικής Αγωγής διδάσκεται ελλιπέστατα  στο Λύκειο και  μόνον για 1 ώρα την εβδομάδα  στην Γ΄ τάξη του Λυκείου!
Επειδή σύμφωνα με την εγκύκλιο υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη των αναγκών ειδικών κατηγοριών που μπορούν να συμμετέχουν στην ΠΔΣ (σωφρονιστικά καταστήματα κ.τ.λ), επομένως και σε στάδια και σε γυμναστήρια σχολείων και επειδή οι επιμέρους ρυθμίσεις για τα παραπάνω μπορούν να καθοριστούν με αντίστοιχες εγκυκλίους.
Επειδή στα τμήματα Π.Δ.Σ. διδάσκουν μόνιμοι καθηγητές προς συμπλήρωση του διδακτικού τους ωραρίου, επομένως δίνεται η δυνατότητα στους πλεονάζοντες και χωρίς οικονομικό κόστος για την διοίκηση να συμβάλει στην βελτίωση της απόδοσής και στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης.
Για τους παραπάνω λόγους
Παρακαλούμε να γίνει αποδεκτή η πρόταση των Σχολικών Συμβούλων Θεσσαλίας να εντάσσεται το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο ημερήσιο πρόγραμμα της ΠΔΣ.
ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΛΑΠΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΕΛΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου