«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Δεν έχουν καθηγητές για μαθήματα πανελλαδικών



Μεγάλα κενά σε βασικά μαθήματα της Γ” Λυκείου καταγράφονται φέτος. Καθηγητές ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων σε Λύκεια της χώρας, καταγγέλλοντας ότι κάθε εβδομάδα χάνονται δεκάδες ώρες διδασκαλίας, ακόμα και μαθημάτων κατεύθυνσης.


Το υπουργείο προσπαθεί να καλύψει τα κενά μεταφέροντας καθηγητές από τα Γυμνάσια στα Λύκεια για να διδάξουν ακόμα και μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.


Την Πέμπτη, μαθητές, γονείς και καθηγητές από σχολεία του κέντρου της Αθήνας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης διαμαρτυρόμενοι για τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν μόνο τα σχολεία του κέντρου, αλλά σχολεία σε όλη τη χώρα.


Οι περισσότερες χαμένες ώρες διδασκαλίας καταγράφονται στα Επαγγελματικά Λύκεια και Σχολές, ενώ στα Γενικά Λύκεια το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης, ειδικά στη Βιολογία.


Σύμφωνα με την Α΄ΕΛΜΕ Αθήνας, στα σχολεία του κέντρου λείπουν εκπαιδευτικοί για να καλύψουν 50 ώρες την εβδομάδα της Βιολογίας κατεύθυνσης.


Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της αποδίδει το συνολικότερο πρόβλημα στη μείωση του προϋπολογισμού για την Παιδεία, σημειώνοντας ότι για την επόμενη χρονιά έχουν προβλεφθεί άλλες 1.676 καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου