«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Επί ποδός οι εκπαιδευτικοί για το ωράριο



Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ για να καθορίσει τον τρόπο αντίδρασης στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει από το επόμενο σχολικό έτος σε αύξηση του ωραρίου των καθηγητών κατά δύο ώρες την εβδομάδα.
 Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας τονίζει την πρόθεση ο κλάδος να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Ειδικότερα, μιλώντας χθες στην Κ o πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Νίκος Παπαχρήστος τόνισε ότι στη συνεδρίαση θα κατατεθούν οι προτάσεις των επιμέρους συνδικαλιστικών παρατάξεων για τη μορφή των κινητοποιήσεων. Βεβαίως, το κλίμα στην ΟΛΜΕ είναι ιδιαίτερα τεταμένο, όπως προκύπτει και από την τελευταία ανακοίνωση της ομοσπονδίας, όπου προειδοποιεί ότι ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά απεργίες εν μέσω την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων (17 Μαΐου - 22 Ιουνίου), καθώς μεσολαβούν οι διακοπές του Πάσχα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει να γίνουν συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ) αμέσως μετά την επανέναρξη των μαθημάτων και να ακολουθήσει η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 18 Μαΐου. Πλήγμα στην ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών θα προκληθεί στην περίπτωση της απεργίας κατά τις ημέρες των εξετάσεων και στην περίπτωση της αποχής από τη βαθμολόγηση των γραπτών των υποψηφίων. Βεβαίως, για να ληφθεί απόφαση για απεργία απαιτείται πλειοψηφία τουλάχιστον 75% των ψήφων που αντιστοιχούν σε κάθε ΕΛΜΕ, ενώ για κάθε άλλη απόφαση (π.χ. για αποχή από τη βαθμολόγηση) απλή πλειοψηφία.
Ως προς τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, η αύξηση του ωραρίου θα επιφέρει την κατάργηση 527 θέσεων εργασίας, δηλαδή θα απολυθεί το 11,1% των υπηρετούντων ιδιωτικών εκπαιδευτικών, όπως δείχνει έρευνα του ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ. Τέλος, η Ένωση Αθέων διαμαρτυρήθηκε χθες στο υπουργείο ζητώντας τη χορήγηση απαλλαγής από τα Θρησκευτικά στους μαθητές που το ζητούν, χωρίς να ελέγχεται σε τι θρήσκευμα ανήκουν.

ΠΗΓΗ:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου