«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΕΓΓΡΑΦΟ:Οι Διευθυντές να ενημερώνουν άμεσα για τα συμβάντα με μαθητές εντός και εκτός σχολείων



ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
"Σας ενημερώνουμε ότι για οποιοδήποτε συμβάν προκύπτει εντός ή εκτός της σχολικής σας μονάδας στο οποίο εμπλέκονται μαθητές/μαθήτριες ή εκπαιδευτικοί του σχολείου σας, πρέπει άμεσα να ενημερώνετε τηλεφωνικά τη Διευθύντρια και κατόπιν να αποστέλλεται γραπτή αναφορά με εμπιστευτικό πρωτόκολλο, στην οποία θα αναφέρονται αναλυτικά τα γεγονότα καθώς και οι ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί. Υπενθυμίζεται ότι μη τήρηση της παραπάνω διαδικασίες αποτελεί μη ορθή εκτέλεση των καθηκόντων σας και επιφέρει τις αντίστοιχες συνέπειες".
Τα παραπάνω αναφέρει έγγραφο της Διευθύντριας Δευετρεοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας Κατερίνας Χριστοπούλου, το οποίο απευθύνεται προς τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων του Νομού. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ)
Το  γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της ΟΛΜΕ , η οποία με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ως  απαράδεκτη ενέργεια της Διευθύντριας ΔΔΕ Λακωνίας, και τονίζει πως «η  ενέργεια αυτή της Διευθύντριας, π  εντείνει το κλίμα απειλής προς τους εκπαιδευτικούς που υπάρχει στα σχολεία από την εφαρμογή των απαράδεκτων διατάξεων του ν.4093/12 και την προσπάθεια για την κατασκευή ενόχων ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς για να τίθενται σε αργία  ή και να οδηγούνται σε απόλυση».
Η ΟΛΜΕ καλεί  την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «να καταδικάσει χωρίς καθυστέρηση αυτή την αντιδημοκρατική εκτροπή της Διευθύντριας ΔΔΕ Λακωνίας, λαμβάνοντας και τα απαραίτητα μέτρα. Αλλιώς θα είναι συνένοχη».
ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ESOS Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΕ
Το esos επικοινώνησε με τη Διευθύντρια ΔΕ Λακωνίας η οποία μας δήλωσε πως «δεν πρόκειται για τρομοκρατία .Δεν υπάρχει τέτοιο κλίμα στην εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού σε ότι αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση . Με το έγγραφο έγινε μόνο υπενθύμιση της σχετικής νομοθεσίας. Από την ημέρα που εστάλη το έγγραφο στα σχολεία δεν υπήρξε κάποια ένσταση ούτε από την τοπική ΕΛΜΕ , ούτε από κάποιο Διευθυντή Σχολείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου