«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Δόθηκαν στους αθλητές οι υποτροφίες του Ιδρύματος Λεβέντη στην εκδήλωση απονομής που έγινε στην ΕΟΕ



photo (22) Το Ίδρυμα Λεβέντη στέκεται αρωγός στον αθλητισμό και πιστό στο ραντεβού του, ακόμη και σε μια δύσκολη για τη χώρα περίοδο λόγω της οικονομικής κρίσης, και φέτος έδωσε υποτροφίες σε αθλητές και αθλήτριες από διάφορα ολυμπιακά αθλήματα. Ένα από τα πιο σημαντικά «εργαλεία» για τους Έλληνες και Κύπριους πρωταθλητές για να προετοιμαστούν όσο μπορούν απρόσκοπτα έχοντας μπροστά τους το μεγάλο στόχο που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα της ΕΟΕ που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής των υποτροφιών
Η όμορφη και λιτή εκδήλωση της απονομής των υποτροφιών του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη πραγματοποιήθηκαν σήμερα το βράδυ στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου της Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη κ. Χάρη Δαυίδ.

Ο πρόεδρος Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη κ. Χάρης Δαυίδ
Στην συνέχεια απυήθηνε χαιρετισμό η γενική γραμματέας Αθλητισμού κ. Κυριακή Γιαννακίδου, ενώ μήνυμα απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, εκτός από τους προαναφερόμενους ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, που απυήθηνε και εκείνος χαιρετισμό, ο πρώην πρόεδρος κ. Λάμπρη Νικολάου και πρόεδροι Ομοσπονδιών.

Στο μέσο διακρίνονται η γ.γ.Α. κ. Κυριακή Γιαννακίδου, ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Λάμπρης Νικολάου

Δεξιά ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος
Στην συνέχεια της τελετής έγινε μια επικοδομητική συζήτησε που έκαναν τέσσερις από τους Έλληνες πρωταθλητές που διακρίθηκαν την περσινή χρονιά και την οποία συντόνισε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου. Κεντρικό θέμα ήταν «Δοκιμάζοντας τα όρια: Ολυμπισμός & Υπερπροσπάθεια». Μετείχαν ο πρωταθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής Λευτέρης Κοσμίδης, του Συγχρονισμένης Κολύμβησης Δέσποινα Σολωμού, της Κωπηλασίας Χριστίνα Γιαζιτζόγλου και του Στίβου Νικόλ Κυριακοπούλου. Όλοι τους είπαν ότι δεν θεωρούν πώς κάνουν θυσίες, αλλά πώς αγαπούν αυτό που κάνουν και πώς είναι πια τρόπος ζωή. «Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μας δικαιώνει για την επιλογή μας», είπε χαρακτηριστικά η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Από αριστερά Λευτέρης Κοσμίδης, Δέσποινα Σολωμού, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Νικόλ Κυριακοπούλου
Όσον αφορά τη δική της τοποθέτηση για το αγώνισμά της είπε: «Η οικογένειά μου είναι δίπλα μου και ο προπονητής μου που τον θεωρώ και εκείνον οικογένεια. Ο ΣΕΓΑΣ μας βοηθάει όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά ο πρωταθλητισμός χρειάζεται χρήματα και είναι δύσκολο χωρίς αυτά. Θέλουμε και τον κόσμο δίπλα μας, να μας χειροκροτάει και να παρακολουθεί την προσπάθειά μας, μας δίνει δύναμη. Όταν ήμουν στο Ντόνετσκ όπου διεξάγεται το μίτινγκ του Σεργκέι Μπούμπκα, κάθε αθλητής επιλέγει το τραγούδι του και εγώ διάλεξα τον Ζορμπά, που νομίζω είναι ένα τραγούδι που θυμίζει Ελλάδα. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε και χειροκροτούσε και με βοήθησε πολύ. Ο κόσμος μας δίνει δύναμη και κουράγιο και τον θέλουμε στο στάδιο».
Στην συνέχεια ξεκίνησαν οι βραβεύσεις.
Υποτροφίες δόθηκαν σε 28 αθλητές από 11 ολυμπιακά αθλήματα.
Την «τιμητική» του είχε ο Στίβος, όπου πήραν υποτροφίες 10 αθλητές, 8 Έλληνες πρωταθλητές και 2 Κύπριοι.

Στην Ηλιάνα Κοροσίδου απένειμε την υποτροφία ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος


Στον Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος απουσίαζε, καθώς αγωνίζεται αύριο σε μίτινγκ στη Γερμανία, την υποτροφία παρέλαβε ο προπονητής του Δημήτρης Κυτέας και του την απένειμε η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου

Στον Κώστα Μπανιώτη απένειμε την υποτροφία ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας κ. Μανώλης Κατσιαδάκης

Στον Λυκούργο-Στέφανο Τσάκωνα την υποτροφία απένειμε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας κ. Γιάννης Καρράς

Στον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ την υποτροφία απένειμε ο πρόεδρος των Βετεράνων Αθλητών Στίβου κ. Συμεών Συμεωνίδης

Στη Μάγδα Γαζέα την υποτροφία απένειμε ο πρόεδρος των Υποτροφιών του Ιδρύματος Λεβέντη κ. Χάρης Δαυίδ

Ο κ. Χάρης Δαυίδ έκανε την απονομή και στον Μιχάλη Παρμάκη, από τον οποίον, λόγω και της αγάπης του για το Μαραθώνιο προσπαθούσε να του… αποσπάσει κάποια μυστικά για τον αγώνα
Στίβος: Ελένη Αρτυματά, Κώστας Μπανιώτης, Λυκούργος-Στέφανος Τσάκωνας, Απόστολος Παρέλλης, Ηλιάνα Κοροσίδου, Σπύρος Λεμπέσης, Κώστας Φιλιππίδης, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ. Μαραθώνιος: Μάγδα Γαζέα, Μιχάλης Παρμάκης.
Ενόργανη Γυμναστική: Ελευθέριος Πετρούνιας
Τάε Κβο Ντο: Σωτήρης Γιαβρής
Τζούντο: Αλέξιος Ντανατσίδης
Ξιφασκία: Θόδωρος Νάκης
Σκοποβολή: Παναγιώτα Ανδρέου
Κολύμβηση: Ανδρέας Βαζαίος, Κριστέλ Μπουρνιά, Κριστιάν Γκολομέεβ, Παναγιώτης Σαμιλίδης
Συγχρονισμένη Κολύμβηση: Δέσποινα Σολωμού
Κανόε- Καγιάκ: Χρήστος Τσακμάκης
Ιστιοπλοΐα: Ιωάννης Μιτάκης,
Παύλος Καγιαλής, Παναγιώτης Μάντης (πλήρωμα)
Κωπηλασία: Διονύσης Αγγελόπουλος, Άννα Ιωάννου, Σπύρος Γιάνναρος,
Ελένη Διαμαντή- Κατερίνα Νικολαΐδου (πλήρωμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου