«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ



ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ - ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ

Αγώνας ζωής για τους 3 φοιτητές

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΤΑΛΗ
Αγώνα να κρατηθούν στη ζωή δίνουν οι τρεις φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας, που δηλητηριάστηκαν προχθές από μαγκάλι το οποίο είχαν ανάψει για να ζεσταθούν και το οποίο έστειλε στο θάνατο δύο συμφοιτητές τους.
Αναψαν φωτιά έξω από το σπίτι (φωτ.) για να ψήσουν φαγητό οι άτυχοι φοιτητές και στη συνέχεια έβαλαν μέσα το αυτοσχέδιο μαγκάλι με τα αναμμένα κάρβουνα για να ζεσταθούνΑναψαν φωτιά έξω από το σπίτι (φωτ.) για να ψήσουν φαγητό οι άτυχοι φοιτητές και στη συνέχεια έβαλαν μέσα το αυτοσχέδιο μαγκάλι με τα αναμμένα κάρβουνα για να ζεσταθούν Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι οι τρεις φοιτητές ηλικίας 22 και 23 ετών (από Αθήνα, Ιωάννινα και Χανιά), των οποίων, σύμφωνα με τον διοικητή των δύο νοσοκομείων Ηλία Σκυλλάκο, η κατάσταση της υγείας παραμένει σταθερά κρίσιμη. Στο πλευρό τους, εκτός από τους γιατρούς, βρίσκονται ήδη και οι γονείς τους.
Εγκεφαλικές βλάβες
Οι φοιτητές από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο οι γιατροί περιμένουν τις κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί αν τα παιδιά έχουν υποστεί εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.
Παράλληλα, εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει και η νεκροτομή των δυο άτυχων νέων από τα Χανιά και την Χαλκίδα, 21 και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ θα ακολουθήσουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις για τη διαπίστωση των ακριβών αιτίων του θανάτου τους.
Την ίδια ώρα, το ΤΕΙ Λάρισας πενθούσε για τους δύο σπουδαστές του, ολόκληρη η πόλη έχει συγκλονιστεί από τον άδικο χαμό των δύο παιδιών. Στη μονοκατοικία της οδού Παπαζαχαρίου της Λάρισας διέμεναν μόνο οι δύο από τους 5 φοιτητές και φίλους, που σπούδαζαν στο τμήμα Πολιτικών Εργων Υποδομής του ΤΕΙ Λάρισας. Συχνά βρίσκονταν εκεί για παρέα, όπως έγινε και το μεσημέρι της Πέμπτης.
Το αυτοσχέδιο μαγκάλι το οποίο χρησιμοποίησαν για να ζεσταθούν, καθώς, όπως έλεγαν, δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο, μετατράπηκε σε ύπουλο και αόρατο δολοφόνο, με το μονοξείδιο να δηλητηριάζει τα σώματά τους. Οταν τους αναζήτησε μια φίλη τους απ' τη σχολή, το κακό ήδη είχε γίνει. Η σπιτονοικοκυρά τους δήλωσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς ότι της είχαν πει πως δεν θέλουν να προμηθευτούν πετρέλαιο, καθώς δεν είχαν χρήματα για να το πληρώσουν.
«Τα ρώτησα: "Φέτος τι θα γίνει, παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο;" "Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε. Αν έχει πολύ κρύο, θα δούμε", μου απάντησαν. Το μαγκάλι δεν το άναβαν συχνά.
Ηλεκτρικά σώματα
Αναβαν ηλεκτρικά σώματα και σομπίτσες για να ζεσταθούν. Το μαγκάλι το άναψαν έξω για να ψήσουν, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι και φαγητά, και όπως είχαν τα κάρβουνα υπέθεσαν με το μυαλό τους ότι είναι καλή ιδέα να το πάρουν μέσα να ζεσταθούν». Αυτός ήταν ο τελευταίος διάλογος που είχαν τα άτυχα παιδιά με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού.
Χθες οι περαστικοί από την οδό Παπαζαχαρίου 7 έβλεπαν το φονικό μαγκάλι στη βεράντα της μονοκατοικίας.
* Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας κάνει λόγο για «δολοφονία από το εγκληματικό σύστημα των καπιταλιστών και την απάνθρωπη ταξική πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και της Ε.Ε., που οδηγούν καθημερινά όλο και περισσότερες λαϊκές οικογένειες στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, όπως και τους 5 σπουδαστές, που για να ζεσταθούν αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν μαγκάλι, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη που είχαν».

Πηγή:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου