«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΙΔΗ ΠΑΥΛΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΣΤΙΣ 25/2/2013 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



        

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αιρετοί όλης της χώρας, χαιρετίζω με την σειρά μου την ολομέλεια που έχει συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε. και μεταφέρω την αγωνία, οργή και αγανάκτηση των Συναδέλφων που μας έκαναν την ξεχωριστή τιμή να μας εκλέξουν στα υπηρεσιακά συμβούλια.
  Μια ολομέλεια αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, όπου οι εκπαιδευτικοί της πατρίδας μας και γενικότερα οι εργαζόμενοι δέχονται το κύριο βάρος των πολιτικών λιτότητας οι οποίες τους έχουν φέρει σε επίπεδο οικονομικής εξαθλίωσης.
  Πληρώνουμε όλοι τις συνέπειες της << τεχνητής >> κρίσης, στην οποία κρίση την λιγότερη ευθύνη έχουν οι εργαζόμενοι.
  Μου θυμίζει μια οικογένεια όπου οι γονείς ( βλέπε πολιτεία), δεν έκανε σωστό οικογενειακό προγραμματισμό, χρηστή διαχείριση, πρόβλεψη για το μέλλον και αντίθετα σήμερα ζητά από τα παιδιά της ( βλέπε εργαζόμενο) σοβαρότητα, αποδίδει ευθύνες, τιμωρεί,  και είναι σκληρή στις αποφάσεις της.
  Όλα αυτά έχουν  σαν αποτέλεσμα οι αυτοκτονίες να έχουν φθάσει σε τραγικά νούμερα  , η ανεργία στο 27%  και είναι νοσηρό το φαινόμενο , σήμερα  τα << χαρτιά >> να έχουν μεγαλύτερη σημασία από την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.
  Ο Κόσμος πάει σήμερα άσχημα γιατί μας είπαν << μισές αλήθειες >> ,είμαι όμως βέβαιος ότι δεν θα περάσει πολύς καιρός που θ΄αποκαλυφθεί << όλη η αλήθεια>> γιατί το << άδικο δεν ευλογείτε>> .  Σ΄αυτήν την περίοδο ζητάμε εγρήγορση από την Δ.Ο.Ε. και  με την βοήθεια όλων μας να  συνεχίσουμε ν΄ αγωνιζόμαστε για ν΄ανατρέψουμε:
-          Τις καταστροφικές πολιτικές για την παιδεία ( αξιολόγηση , διαθεσιμότητες, αργίες και πειθαρχικά)
-          Ν΄αντιδράσουμε δηλ. σε καταστάσεις προηγούμενων δεκαετιών .
-           – ΝΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ  ΣΤΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ  ΑΔΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
-          Να σταματήσουμε τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία χωρίς προγραμματισμό, σκοπό, στόχο και αποτέλεσμα .
-          Να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία
-          Ν΄απαιτήσουμε  να  σταματήσει  η  ομηρία  με  τις  μεταθέσεις  και   αποσπάσεις      ( έχουμε συναδέλφους που κοντεύουν να βγούν στην σύνταξη και δεν πήραν μετάθεση, ενώ κινδυνεύουν κάθε χρόνο να μην πάρουν απόσπαση, την στιγμή μάλιστα που πολλοί έχουν τρία σπίτια να συντηρήσουν και δεν υπάρχει καμμία σοβαρή πρόβλεψη γι΄αυτούς).
-          Να γίνει μια σοβαρή έρευνα για τα Σχολεία διευρυμένου ωραρίου, γιατί την στιγμή που οι αποδοχές των εκπαιδευτικών μετατρέπονται σε επιδόματα, απαιτούν αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών  γιατί δεν βγαίνουν οι ώρες, δεν θέλουν να πάρουν αναπληρωτές, θέλουν να κάνουν και άλλες συγχωνεύσεις σχολείων, ενώ τελευταία συζητάνε και για καταργήσεις.
 Θεωρώ πολύ θετικό την άμεση ενημέρωση των αιρετών από την Δ.Ο.Ε. μέσω E-MAIL, για να ενημερώνουμε με την σειρά μας, υπεύθυνα και έγκαιρα του συναδέλφους.
  Σε μια εποχή που πολλοί μιλάνε και λίγοι ακούνε, επιτρέψτε μου να καταθέσω την ελπιδοφόρα προοπτική, οι αγώνες και οι θυσίες των σημερινών συνταξιούχων, της δικής μας γενιάς, αλλά και των νέων συναδέλφων, πολύ σύντομα θα δικαιωθούν.
  Σ΄αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας και μπροστά στα Εθνικά, Κοινωνικά και Εκπαιδευτικά γεγονότα, ο κλάδος μας πρέπει να μείνει ενωμένος, μας χρειάζεται όλους, κανείς δεν περισσεύει, μας ενώνουν πολλά, παλιά λέγαμε μας χωρίζουν λίγα, τώρα λέμε δεν μας χωρίζει τίποτε.
  Σας ευχαριστώ πολύ, ο Θεός να σας έχει καλά και να δίνει δύναμη στον κόπο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου