«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Σε Κυπριακά σχολεία ψάχνουν δουλειά πάνω από 10.000 Έλληνες εκπαιδευτικοί

Ξεπέρασαν τους 10.000, οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, οι οποίοι ζητούν...
μια θέση εργασίας στα κυπριακά σχολεία.
Σύμφωνα με τους καταλόγους διοριστέων για το 2013 , που δημοσιοποίησε προχθές η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) σχεδόν ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς, που βρίσκονται στον κατάλογο, είναι από την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει ο "aggelioforos.gr",στην Κύπρο, οι διορισμοί γίνονται ακόμη με κατάλογο και όχι με εξετάσεις.
Ο αριθμός αυτός, είναι διπλάσιος από το 2005, οπότε, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί στους καταλόγους, άγγιζαν τους 5.000 περίπου.
Με τα φετινά στοιχεία, στη δημοτική εκπαίδευση, οι δάσκαλοι από την Ελλάδα φθάνουν στο 24%, ενώ στην μέση εκπαίδευση, οι καθηγητές ανέρχονται στο 26,5%. Μόνο στη μέση τεχνική εκπαίδευση το ποσοστό των εξ Ελλάδος είναι μονοψήφιο (6,5%).
Στους πίνακες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν εγγραφεί 1698 παιδαγωγοί από την Ελλάδα. Στον κατάλογο των δασκάλων 849 ,άλλοι 764 είναι νηπιαγωγοί.
Στη μέση εκπαίδευση η πλειοψηφία των Ελλήνων εκπαιδευτικών, είναι φιλόλογοι. Πολλοί από τους υποψηφίους εξ Ελλάδος έχουν ειδικότητα τις ξένες γλώσσες. Ιδιαίτερα, στον κατάλογο των Ιταλικών οι Έλληνες υποψήφιοι, φθάνουν το 62% και είναι περισσότεροι από τους Κυπρίους συναδέλφους τους.

Πηγή: Thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου