Η αληθινή φιλία δεν πρέπει ποτέ να κρύβει αυτό που σκέφτεται. Άγιος Ιερώνυμος, 347-420 μ.Χ.,

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

 

 

Ανακοίνωση

Έγγραφο της αναφοράς ανάληψης βρίσκεται στα Χρήσιμα έντυπα-->Εκπαιδευτικοί

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο της επτάχρονης Αναστασίας Γεωργάκη από την Κοζάνη, με τίτλο «Η γη μας», από τις Εκδόσεις Παρέμβαση. Ένα απολαυστικό βιβλίο, γραμμένο από ένα παιδί, γεμάτο με τη φαντασία και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας. Ένα βιβλίο για τη γη και το περιβάλλον, που περιγράφει τον κόσμο μέσα από τα μάτια της μικρής Αναστασίας… «Μία τσούχτρα θέλει να μολύνει τη θάλασσα και σκαρφίζεται διάφορα τεχνάσματα. Θα τα καταφέρει άραγε;…»

Η Αναστασία είναι ένα κορίτσι εφτά χρονών με ευαίσθητη και δυνατή ψυχή συγχρόνως. Γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 2014. Πηγαίνει στην Α΄ τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης. Το όνειρό της είναι να γίνει αεροσυνοδός. Της αρέσει πάρα πολύ να ζωγραφίζει και γενικά να δημιουργεί, όπως δημιούργησε κι αυτό το παραμύθι. Μία από τις δύσκολες μέρες της καραντίνας έμεινε κλεισμένη στο δωμάτιό της ως το βράδυ γράφοντας και ζωγραφίζοντας. Κάποια στιγμή βγήκε και ρώτησε τους γονείς της: «Θέλετε να δείτε την εργασία μου;» Όταν εκείνοι άκουσαν και είδαν την ιστορία που είχε φτιάξει ολομόναχη, κόβοντας και κολλώντας από ένα μπλοκ ζωγραφικής, τα φύλλα σαν βιβλίο, έμειναν άφωνοι. Κατόπιν, το μοιράστηκαν με φίλους και γνωστούς, το διάβασε στην τάξη της, όπου επίσης άρεσε πολύ. Μπορεί να μην είναι ένα «τέλειο» βιβλίο, αλλά μην ξεχνάμε πως η Αναστασία είναι ένα εφτάχρονο παιδί. Έτσι, οι γονείς της πήραν την απόφαση να κάνουν την ιστορία της αληθινό βιβλίο και να την μοιραστούνε μαζί σας.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια του Α2 του Σχολείου μας.Η μικρή συγγραφέας μας είναι μια ευχάριστη έκπληξη για όλους μας.Αύριο Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 οι γονείς της θα μας φέρουν την πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου της.Της ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και καλό είναι όσοι μπορούν από μας να παρευρεθούν στην παρουσίασή του που θα γίνει στο Πάρκο του Αγίου Δημητρίου με τη λήξη των μαθημάτων.
Ηλίας Γάγαλης
Διευθυντής 5ου Δημοτικού Σχολείου ΚοζάνηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου