«Μη γίνεσαι πλεονέκτης, γιατί τον πλεονέκτη τον αποστρέφεται ο Θεός». Αββάς Ισαάκ

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Νέα παράταση θητείας για τους Σχολικούς Συμβούλους


 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Νέα παράταση της θητείας των  Σχολικών Συμβούλων,  αναμένεται να δώσει ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, με απόφαση που θα υπογράψει σήμερα.
Ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου , σύμφωνα με το νόμο για τις Δομές Εκπαίδευσης, καταργείται αύριο Παρασκευή 31 Αυγούστου.
Ωστόσο στον ίδιο νόμο υπήρξε πρόβλεψη ότι εάν μέχρι 31 Αυγούστου δεν γίνει η τοποθέτηση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού 'Εργου, με απόφαση του υπουργού Παιδείας η θητεία μπορεί να 
να παραταθεί έως έξι (6) μήνες.

Η διάταξη
Ειδικότερα, η συγκεκριμένη διάταξη ορίζει τα εξής:
Η παύση της λειτουργίας των υπηρεσιών και των οργανικών μονάδων που καταργούνται με την παράγραφο 2 του άρθρου 17 και η έναρξη της πλήρους λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και των Κ.Ε.Σ.Υ. πραγματοποιείται το αργότερο έως την 1η.9.2018 και διαπιστώνεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου μπορεί να παραταθεί έως έξι (6) μήνες και για μία μόνο φορά, εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης ή απόσπασης των Οργανωτικών Συντονιστών των ΠΕ.Κ.Ε.Σ., των Προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ. ή των Υπευθύνων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών.
Ενιαία οι τοποθετήσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού 'Εργου
Ενιαία και για τις 13 περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των Συντονιστών Εκπαιδευτικού ' 'Εργου, ανεξάρτητα εάν σε κάποιες ΠΔΕ ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής.
'Ηδη στο υπουργείο Παιδείας καταφθάνουν, προς κύρωση από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου,  οι πίνακες με τους εκπαιδευτικούς που έχουν επιλεγεί σε θέσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού ΄Εργου.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Συντονιστών στην Αττικής, απ ότι φαίνεται, θα πάει πίσω τις τοποθετήσεις , για τον Οκτώβριο.
Αυτό σημαίνει ότι η έναρξη του σχολικού έτους θα βρει στις θέσεις τους του Σχολικούς Συμβούλους,  και θα καταργηθούν ταυτόχρονα με τις τοποθετήσεις των Συντονιστών Εκπαιδευτικού ' Εργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου